Perşembe, 12 Eylül 2019 17:39

Kilisede, sinagogda, meydanda konser... Ada'da bol müzikli bir yaz gecesi.

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

kilise 280x

Büyükada 25 Ağustos Pazar akşamı aynı anda bir kilise, sinagog ve meydandan yükselen müzik sesleriyle şenlendi. Adalılar konserden konsere koşarak yazın son demlerinde güzel bir akşam geçirdi.

Adalar Sanat ve Kültür Evi Derneği tarafından düzenlenen klasik müzik konseri, 1886'da kurulan Latin Katolik Kilisesi San Pasifico'da yapıldı. Ünlü viyolonist Oleksandr Samoylenko ile piyanist Tutu Aydınoğlu, kiliseyi tıklım tıklım dolduran adalılara Brahms, Beethoven, Kreisler, Faure ve Korsakov gibi ünlü bestecilerin parçalarını çaldı. Gecenin sürpriz dinletisi Sarı Gelin ise izleyenlerden büyük alkış aldı. Müzik ziyafeti sona erdiğinde Dernek Başkanı Sibel Akkaşoğlu sanatçılara çiçek vererek teşekkür etti.

Aynı saatlerde Kumsal'da Panjur Sokak'ta yer alan Hesed Leavraam Sinagogu'nda sanatçı Cenk Rofe'nin "Her Telden Büyükada Sefası" konseri vardı. Boğaziçi Üniversitesi ve Mimar Sinan GSA Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü mezunu olan Cenk Rofe, Türk sanat müziğinden pop müziğine en sevilen şarkıları seslendirirken eşi Lizet Rofe de birkaç Yunanca parça ile sahne aldı. Oğulları Can ise babasına sahnede ayakkabısını bağlatarak izleyenleri güldürdü. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül de, eşi Aslı Gül ile birlikte önce kilisedeki ardından sinagogdaki konseri izledi.

Aynı saatlerde Çınar Meydanı'nda Adalar Kültür Derneği 2019 Yaz Kültür Sanat Festivali kapsamında düzenlenen İstos Korosu konseri vardı. Klasik müzik konserinden çıkanların çoğu açık hava konserini de kaçırmama telaşı içindeydi. Meydanı dolduran adalılar, rembetiko ve geleneksel Yunan müziği üzerine çalışan İstos korosunun şarkılarını keyifle dinledi. Ada şarkılı gecelerde daha da güzeldi...

 

sinagog konser 840x

 
Son değişiklik Cumartesi, 14 Eylül 2019 19:48
Yorum yapmak için oturum açın