Perşembe, 12 Eylül 2019 17:40

KAÇUV Maratonu 22 Eylül’de Büyükada’da

Ögeyi değerlendirin
(1 Oylayın)

01 inci yildiz 280xProf. Dr. İnci Yıldız kitabının gelirini KAÇUV'a bağışladı.

Büyükada’da 22 Eylül Pazar günü kanserli çocuklar yararına Umut Koşusu yapılacak. Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) tarafından düzenlenen Umut Koşusu ile toplumda çocukluk çağı kanserinde erken tanının hayati önemi konusunda farkındalık yaratılması ve maddi sorunları olan ailelerin çocuklarının tedavilerinde sürekliliğin sağlanması amaçlanıyor. Kendisi de adalı olan Vakıf Başkanı Prof. Dr. İnci Yıldız, “Sevgili adalı dostlarımız, adayı ve KAÇUV’u seven koşucularımızın 22 Eylül’de adada koşarak yapacakları destek ile Pendik’te inşa etmekte olduğumuz ikinci aile evinin daha hızlı açılmasına da katkı sağlayacaklarını ümit ediyorum. Şimdiden tüm katılımcı ve destekçilerine teşekkür ediyor, sevgi ile kucaklıyorum” dedi.

2000 yılında kurulan Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’nın Kurumsal İletişim Koordinatörü Gözde Koca da, KAÇUV olarak Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sivil Toplum Destek Programı II kapsamında yürüttükleri “Sürdürülebilir Fon Yönetimi ve Sistemleri Projesi” çerçevesinde Umut Koşusu’nu düzenlediklerini belirterek şöyle dedi: “Türkiye’de yılda 3 bin 500 çocuğa yani her 3 saatte 1 çocuğa kanser teşhisi konuluyor. Bu rakam nükslerle birlikte 5 bine ulaşıyor. Çocukluk çağı kanserleri konusunda bilinç, erken teşhis, doktora ve sağlık hizmetlerine ulaşmak kolaylaştıkça tedavi başarısı da yıllar içinde artış gösteriyor. Siz de ekonomik sebeplerden dolayı kanser tedavileri aksama riski taşıyan çocuklarımız için umuda koşun! Hep beraber çocukluk çağı kanseri hakkında farkındalık yaratalım ve bir kez daha gösterelim ki “Nerede yaşam varsa, orada umut vardır!” Gözde Koca, kanserli çocuklara destek olmak isteyenlerin “bagis.kacuv.org” adresini ziyaret edebilecekleri belirtti.

Koşu Detayları

22 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek koşu öncesi katılımcılar saat 07.00 - 09.00 arası Adalar Belediyesi’nin sahil tarafında toplanacak. Katılımcılar daha sonra toplu ısınma etkinliği yapacak. Koşu saat 10.00'da belediye binasına birkaç dakika mesafedeki Mehmet Bölük Parkı’ndan başlayarak büyük tur yolunda devam edecek.11,2 kilometre uzunluğundaki parkurda gerçekleştirilecek koşu yine Mehmet Bölük Parkı’nda son bulacak. 11.40 -12.10 saatleri arasında ise ödül töreni yapılacak.
Kayıtlar 10 Eylül 2019’a kadar, sadece www.alivex.com sitesinden gerçekleştirilecek. 1200 kişilik kontenjan dolduğunda kayıtlar kapanacak. Koşuda 18 yaş alt sınırı bulunuyor. Yalnızca 16-18 yaş arası sporcular, velilerinden temin edecekleri noter tasdikli taahhütname ile katılım sağlayabiliyor.

Maratonda genel kategoride ilk üçe giren koşuculara kupa ve madalyanın yanı sıra Sporcard üyeliği verilecek. Yaş gruplarına göre derecelendirilecek katılımcılar da madalya ile ödüllendirilecek.


 

02 aile evi 280xPendik'te devam eden 2. aile evi bittiğinde böyle olacak

KAÇUV Aile Evi: KAÇUV önderliğinde, 2012 yılı Mart ayında düzenlenen kampanyalar ve İstanbul Valiliği’nin destekleri ile inşa edilen Aile Evi, ihtiyaç sahibi olan kanserli çocuk ve ailelerine tedavi sırasında hiçbir ücret ödemeksizin konaklama, gıda, temizlik, sosyal alanlar, mutfak, kısmi giyim, eğitim ve psiko-sosyal destek sağlıyor. Aile Evi 2 adet tek kişilik, 12 adet çift kişilik olmak üzere 14 odadan oluşuyor. Aile Evi’nde kalan hasta çocuklar için bir oyun odası ve oyun bahçesi bulunuyor. Bütün odalarında banyo, buzdolabı, televizyon ve klima olan mekânda, misafirlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, ortak bir mutfak ve çamaşırhane de hizmet veriyor. KAÇUV, Aile Evi projesi ile gıda, giyecek gibi yardımların yanında hem çocuklar hem de ebeveynleri için psikolojik destek hizmeti de vererek bu zorlu süreçte ailelerin yanında oluyor. Bugüne kadar 663 kişiye tedavi sürecinde sıcak bir yuva olan “Aile Evi” çalışmalarının en öncelikli hedefi projenin genişletilerek daha çok aileye ulaşılması. Bu kapsamda II. Aile Evi’nin de 2019’un son çeyreğinde hizmete başlaması planlanıyor. İstanbul’un Anadolu yakasında, Pendik’te temeli atılan, toplamda 6 kattan oluşacak olan II. Aile Evi’nde 22 ailenin konaklayabileceği 22 oda olacak. Her katta 4 aile odası ve en üst katta da büyük bir oyun odasının yer alacağı II. Aile Evi’nde, sınıf, bilişim odası, psikolog odası ve ebeveynler için atölye alanı da bulunacak.

Prof. Dr. İnci Yıldız: KAÇUV kurucusu ve başkanı Prof. Dr. İnci Yıldız, İ.Ü İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki eğitiminin ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları dalında uzman oldu. Asistanlığı döneminde, Hamburg Üniversitesi’nde gözlemlerde bulundu. “Lösemilerde periferik kan ve dokuda membran fenotiplerinin belirlenmesi” konulu çalışması 1980 yılı Tümay Armağanı’nı kazandı. 1979–1980 arasında Fransa’da Paris Saint Louis Hastanesi’nde hematoloji dalında ve Institut Gustave-Roussy’de onkoloji dalında çalıştı. Bu arada Paris VII. Üniversitesi’nde hematoloji uzmanlık dalında devlet diploması aldı. Lösemilerde yaptığı kemoterapi ve radyoterapinin büyüme ve gelişmeye etkisi konulu araştırma ile Ulusal Kanser Derneği’nin ödülünü kazandı. 1992’de ABD’nin Houston kentinde M.D. Anderson Kanser Merkezi’nde pediatrik onkoloji alanında gözlem ve araştırmalar yaptı, Onkoloji Uzmanlık Diploması aldı. 2011’de emekli oluncaya dek CTF Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı Başkanlığı’nı yürüttü. 70’i yabancı dilde olmak üzere toplam 400’ün üzerinde yayını bulunan Öztürk, son olarak geliri KAÇUV’a bırakılan Çocuk Kanseri başlıklı bir kitap yazdı. Yıldız, evli ve bir çocuk annesi.

Son değişiklik Cumartesi, 14 Eylül 2019 18:44
Yorum yapmak için oturum açın