Salı, 16 Temmuz 2019 13:06

Adada okul öncesi eğitim çalıştayı

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

İstanbul’da Okul Öncesi Eğitimin ve kurumlarının ihtiyaçları belirleniyor.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, 39 ilçede “Okul Öncesi Eğitim” Çalıştayı düzenledi.

Milli Eğitim Bakanlığı 2019-2023 hedefleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de 2019-23 Stratejik Planı’na göre Okul Öncesi Eğitim’in ihtiyaçlarının belirlenmesi amacıyla düzenlenen çalıştaylar dizisinin Adalar etabı, 27 Haziran Perşembe günü Heybeliada Ortaokulu’nda yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden de bir temsilcinin katıldığı çalıştay, açılış konuşmalarının ardından düzenlenen panel ile başladı.

Panelin konuşmacıları Adalar Milli Eğitim İlçe Md. Vekili Sadrettin Peker, Heybeliada İlkokulu Müdürü Berna Günay, Hüseyin Rahmi Gürpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Elif Balaban, Adalar Belediyesi Besim Üstünel - Gülen Üstünel Kreşi Müdürü Deniz Biçer ve Adalar Vakfı Başkanı Halim Bulutoğlu idi.

Panelistler, okul öncesi eğitimin dünyada ve Türkiye’de öneminden, duyulan ihtiyaçtan, durum tespitinden söz ettiler ve okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasının, eğitimin kalitesi ve niteliğinin arttırılması açısından da ne kadar hayati olduğuna vurgu yaptılar. Adalar Vakfı Başkanı Halim Bulutoğlu ise, Adalar’daki duruma dikkat çekti.

Panelin ardından çalıştay programına geçildi. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlhami Oral tarafından yönetilen çalıştayın bu aşamasında katılımcılar iki masaya ayrıldı ve “Erken Çocukluk Eğitimi’nde okullaşma oranının arttırılması, Niteliğin artırılması, Öğretmen Yeterliliklerinin artırılması, Özel Eğitim ve Okul-Aile işbirliği gibi konularda hazırlanan formlara yanıtlar hazırladılar.

Yanıtlar grup içi müzakereyle tek bir formda toplandı ve çalıştayın öğleden sonraki bölümünde tüm gruba sunumları yapıldı. Yapılan değerlendirmelerin ardından tüm bulgular ve değerlendirmeler İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderildi.

Çalıştaya panelistler dışında şu isimler de katıldı.

Selviye Erdoğan - Adalar Belediyesi Eğitim Kültür ve Sosyal işler Müdürü, Hüseyin Yay - Heybeliada Muhtarı, Zeynep Gümüşkazma - İlçe Müftülüğü temsilcisi ve Kuran Kursu öğreticisi, Gülcan Baykara - Büyükada Şehit Murat Yüksel İlkokulu öğretmeni, Haydar Çördük - Heybeliada Ortaokulu Müdürü, Özer Kangür - Adalar Kültür Derneği Başkanı, Gevher Aktaş - Büyükada 125. Yıl Atatürk Ortaokulu öğretmeni, Zennur Yıldız - Heybeliada Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı, Zeynep Cavıldak - Üstünel Kreşi kurucularından ve velilerinden.

 

Son değişiklik Salı, 16 Temmuz 2019 19:57
Yorum yapmak için oturum açın