Pazartesi, 01 Ağustos 2016 10:02

Müze Cafe faaliyette

Ögeyi değerlendirin
(1 Oylayın)

Adalar Müzesi, Eylül 2010’da, İstanbul’un ilk Kent Müzesi olarak 225 metrekare alanda açıldı. Ekim 2011 yılında kapalı alan, 1000 metrekareye çıkarıldı. Açılışımızı CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Adalıların oldukça kalabalık katılımıyla gerçekleştirdi.

Kapalı alanın bir bölümü müzenin kafesi olarak planlanmıştı ama hayata geçirilememişti.

1994 yılından bu yana vakfa dışarıdan destek verdim, vakıf üyesi değildim. Türk Kadınlar Birliği Adalar Şube Başkanlığını 12 yıl yaptım ve özellikle Saygın Aykut Mutlu başkanlığı döneminde birlikte sosyal ve eğitim desteğiyle ilgili çalışmalarım oldu.

2014 yılında CHP İstanbul İl Genel Meclisi’ne Adalar İlçesi’nden seçildim. Sivil toplumcu bakış açısıyla siyaset üstü Adalar için neler yapılabilir önceliğiyle çalışmalarıma devam ettim. O yıllarda Adalar Vakfı ile ilk Adalar Festivalini ve uluslararası satranç turnuvasını düzenledik.

Vakıf yönetimine seçildiğim 2014 yılından bu yana yeniden büyük bir heyecanla neler yapabilirim diye düşünmeye başladım. Bir STK ile çalışmak, imkânlar yaratmak ve bir iki konuda da olsa bir ivme kazandırmak sorumluluğunu da beraberinde getiriyor, getirmeli de zaten!

Geçtiğimiz yıl vakıf yönetim kurulu toplantısında hem kapalı alanı kullanalım kafe olarak hem de muhteşem bir bahçemiz var, müze izlemek gezmek için gelen misafirlerimizi ağırlayalım, bir mutfak servisimiz olsun önerisinde bulundum ve kabul edilince de kapalı alanda mutfak oluşturdum. Dostlarımın desteğiyle, bahçemiz çiçeklendi hazırlıklarımızı kendimizce yaptık ve sevgili kardeşimiz Nazan Kebapçı’nın gönüllü desteğiyle işler hale geldik.

Nazım Hikmet Kampımızın kampçılarının resimlendirdiği barış duvarımızın sesiyle Adalılara sesleniyoruz: Hedeflerimiz içinde Adalı kurum ve kuruluşlarla birlikte çalışma yapmak, onların çalışmalarına destek vermek, alanımızda konserler, konferanslar paneller düzenlemek, alanı kullanmak isteyenlere de bilaücret destek vermek var...

1953 yılından bu yana Adalı olmanın bir ayrıcalık olduğunu Ada’da yaşayarak öğrenmiş bir kişiyim. Adalı olmak aynı gemide yolculuk etmek gibidir, güzellik insanlarla iyi ilişki kurmaktır deyişiyle oluşturacağımız bu sevgi havuzumuza bekliyoruz...

 

02 muze cafe 280xAdalar Müzesi’nde Müze Cafe 2 aydır hizmete açık.
03 muze cafe 280x
05 muze cafe 280xMüze görevlisi Çetin, eşi Nazan ile.
 
Adalar Müzesi Cafe
Yılmaztürk Caddesi, 177/1, Aya Nikola Mevkii, Büyükada
Tel: 0216 382 6430
www.adalarmuzesi.org
Müze ve cafe, Pazartesi dışında her gün 09.00-18.30 saatleri arasında açık.
 

 

Son değişiklik Pazar, 14 Ağustos 2016 00:47
Yorum yapmak için oturum açın