Pazartesi, 01 Ağustos 2016 14:17

Avusturya Günleri’nin ilk konseri Anadolu Kulübü’nde yapıldı

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)
Baki Bilgili ve Romana Königsbrun Baki Bilgili ve Romana Königsbrun Haber ve fotolar: Semra Askeri Uzuner

04 avusturya gunleri 280xBüyükada Avusturya Günleri, 26 Temmuz 2016 tarihinde Büyükada Anadolu Kulübü’nde yapılan açılış kokteyl ile başladı. Kalabalık bir dinleyici kitlesi ile yapılan açılış kokteyline Avusturya Kültür Ofisi Müdürü Romana Königsbrun, projenin destekçilerinden Adalar Vakfı Başkanı Halim Bulutoğlu, Adalar Belediye Başkanı Atila Aytaç, Adalar Kent Konseyi Başkanı Sinan Özbek ve projenin partneri Baki Bilgili de katıldı.

“Güzel bir gece ve hepimize barış dolu bir gelecek diliyorum”

Program konuşmasını yapan Baki Bilgili herkese iyi ve güzel bir gece dileyerek söze başladı. Bu yıl 4. düzenlenen Avusturya Günleri’ni sunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Bilgili, programı başlatmadan önce yıllardır bu projeye desteklerini sunan Adalar Vakfı Başkanı Halim Bulutoğlu’na, Adalar Kent Konseyi Başkanı Sinan Özbek’e, Anadolu Kulübü Genel Müdürü Cemalettin Şereflier’e, Anadolu Kulübü Yönetim Kurulu üyelerinden Sabri Kurdoğlu ve Silvio Ovadya’ya, Adalar Belediye Başkanı Atila Aytaç’a teşekkürlerini iletti. Bu tür etkinliklerin çok büyük zorluklarla ortaya çıktığını söyleyen Bilgili; “Umut ediyorum önümüzdeki yıllarda çok daha güzel programlarla karşınızda olacağız.” diyerek Konsolos Romana Königsbrun’u konuşmasını yapmak üzere davet etti.

Konsolos, konuşmasını Türkçe olarak yaptı ve program ile ilgili duygularını şöyle ifade etti:

“Sevgili misafirler hoş geldiniz.
Zor zamanlarda bir araya gelmek ve pozitif hisler beslemek çok önemli. Bunu ancak sanat ile başarmak mümkün. Bizleri bugün burada bir araya getiren sevgili proje partnerimiz Sayın Baki Bilgili ve Anadolu Kulübü yöneticilerine bunun için çok teşekkür ediyorum.
Ve bizleri müzikleri ile sarmalayacak sevgili Duo Efficere sanatçıları Deniz Kurtoğlu ve Burcu Uysal’a da Avusturya Kültür Ofisi adına teşekkürlerimi sunuyorum.
Kendilerine başarılar, sizlere güzel bir gece ve hepimize barış dolu bir gelecek diliyorum. Teşekkür ediyorum.”

02 avusturya gunleri 280xAdalar Belediye Bşk. Atilla AytaçKonsolos’un ardından son konuşmacı Adalar Belediye Başkanı Atila Aytaç oldu. Başkan Aytaç: “Değerli Kültür Ataşesi ve çok değerli konuklar; ülkemizin içinden geçtiği zorlu, karmaşık bir süreç ve koşullarda oldukça mutsuz durumdayız. Bu zor süreçte Adalarımızda böylesi kültürel faaliyetlerin yapılması bizlere moral kaynağı oluyor. Bu tür etkinlikler çağdaşlaşma yolunda önemli şeyler. Ülkemizin çağdaş, aydınlık geleceği için bu tür etkinlikleri devamlılaştırarak sürdürmeliyiz. Hepinize hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Deniz Kurdoğlu’nun piyanoda, Burcu Uysal’ın viyolonselde olduğu Duo Efficere grubunun konseri büyük beğeni topladı. Konser bitiminde sanatçılara sunulan çiçekler beğeni ve memnuniyetin ifadesiydi.

Not: Avusturya Günleri’nin 29 Temmuz Burgazada Adalar Su Sporları Kulübü ve 30 Temmuz Heybeliada Ruhban Okulu’nda yapılması programlanan Sormeh konserleri ülkemizde yaşanan 15 Temmuz Darbe Girişim nedeniyle iptal edildi. Sormeh Grubu OHAL ilanı nedeniyle ülkemize gelmediler.

03 avusturya gunleri 840x

Son değişiklik Pazar, 14 Ağustos 2016 00:31
Yorum yapmak için oturum açın