Bülent Özden

Bülent Özden

Perşembe, 04 Haziran 2020 18:27

Pandemiyi Modellemek - 2

Geçen ayki yazımızda salgınlarda kullanılan modellemelere, bu modellerdeki parametrelere bakmıştık. Dizinin bu ikinci bölümünde önlemlerin etkilerini inceleyecek ve Türkiye örneği üzerinden formülasyon ve tahmin denemeleri yapacağız.
Perşembe, 02 Nisan 2020 10:00

Pandemide Müze Gezmek...

Sağlığımızı koruyacağız tabii ama eve kapanma olgusunu fırsata çevirmek de bizim elimizde, evdeki tamiratlardan çocuklarla daha çok vakit geçirmeye kadar. Ve tabii kültürel aktiviteler, bekleyen kitapların okunması, müzelerin gezilmesi. Evet, müzeleri gezeceğiz, ama evden çıkmadan, sanal ortamda…
Perşembe, 02 Nisan 2020 09:59

Pandemiyi Modellemek...

Bu yazı dizisinin ilk bölümünde salgınlarda kullanılan modellemelere, bu modellerdeki parametrelere bakacağız. Dizinin ikinci bölümünde de bugünlerde etkileri iyice görülmeye başlayan önlemlerin modelleri nasıl etkilediğini, ikinci, üçüncü dalgaları inceleyeceğiz.
Perşembe, 02 Nisan 2020 09:16

Pandemiyi Özetlemek...

Yazacaklarım bilimsel bir araştırma değil doğal olarak, tıp doktoru değilim ama bilimsel yaklaşım, toplum sağlığı gibi konular hepimizin alanı olmalı zaten. Bu yazı elimden geldiğince yukarıda anlattığım süreçte derlediğim bilgileri bir kısmını bilimsel verilere ve diğer kaynaklara da referans vererek daha anlaşılır dilde sunma çabası sadece…
Heybeliada Gönüllüleri Derneği tarafından organize edilen "Adalar’ın Dost Hayvanları" Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni ve Sergisi Heybeliada Su Sporları Kulübü’nde 30 Temmuz 2016 Cumartesi saat 18.00’de yapıldı.