Pazartesi, 01 Eylül 2014 00:00

Heybeliada Su Sporları Kulübü 30 yaşında

Selahattin Sönmez
Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

HSSK, 1984 yılında Heybeliada Değirmenburnu mevkiinde 10.500 m2 üzerine kurulmuş, Türkiye’nin önde gelen Su Sporları kulüplerinden biri ve Adalar’daki en büyük Su Sporları Kulübü’dür. Bugün 1600 asil üyesi, eş ve çocuklarla birlikte toplam 4000 kişinin yararlandığı önemli bir spor kulübüdür.

3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, su sporlarının tanıtılması, yaygınlaştırılması, bu alanda ulusal ve uluslararası platformlarda başarılı sporcular yetiştirilmesi, kulübün kuruluş amacını özetler.

Kulübümüz 30 yıl içerisinde yaklaşık 1200’den fazla yüzücü, 400 sutopçu ve 150 yelkenci yetiştirmiştir. Her yıl, Adalar’da yaşayan ve imkânları sınırlı olan gençlerimize (20-25 kişi) ücretsiz yüzme - sutopu ve yelken kursları düzenlenmekteyiz. Bu amaç aslında kulübün sosyal sorumluluk bilincine de hizmet eder.

Geçen sezon kürek sporu ve dalış okulunu da faaliyetlerine dahil etti.

Yüzme branşında 70 sporcu, yelkende 40 sporcu ve sutopunda da 45 sporcu ile (kursiyerler hariç) çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. 2012 Sutopu 1. Ligi’nde Galatasaray ile final maçı oynayarak Türkiye 2. olan takım geçen yıl sezonu 4. olarak tamamladı.

HSSK yelkencisi Mustafa Çakır da Laser Standart sınıfında, yaptığı onlarca uluslararası yarışmalarda üstün başarılar elde ederek, Avrupa Şampiyonu oldu. Çalışmalarını aralıksız sürdüren M. Çakır, başarısını Londra Olimpiyatları 2012’ye katılarak kanıtladı. 2013 Haziran ayında Mersin’de yapılan Akdeniz Olimpiyatları’na da katılan M. Çakır, yelken dalında hem kulübün hem de Adalar’ın olimpiyatlara katılan ilk sporcusu olarak tarihe geçti.

HSSK sezonunda çok yoğun bir üye ve sportif faaliyet trafiği ile birlikte sosyal aktiviteler de yaşanır. Resim sergileriyle, düzenlenen konserlerle, demokratik kitle örgütleri ve toplumsal kuruluşların toplantı vb etkinliklerine ev sahipliği de kulübün gönüllü dayanışma faaliyetleri arasındadır. Geliri sadece üye aidatları olan kulüp, daha etkili ve daha başarılı spor yaptırabilmenin ekonomik güçle çok ilgili olduğu kadar spora gönül vermekle de ilgili olduğunun farkındadır.

HSSK yönetim kurulu da, bu ilkelerle Türkiye’de su sporlarını yaygınlaştırmak ve tanıtmak için yoğun çaba harcamaktadır.

Ağustos sonunda yapılan kuruluş yıldönümü kutlamasında bu ilke ve perspektifle 30. yılını geride bırakan HSSK’nın gelecek yıllarda çıta ve hedeflerini daha da yükseklere çıkaracağına olan inançla kuruluş yıldönümümüz kutlu olsun… 

Son değişiklik Cumartesi, 27 Aralık 2014 13:25
Yorum yapmak için oturum açın