Cuma, 04 Ocak 2019 13:47

Heybeliada Halk Kütüphanesini Koruma Derneği 2018-2019

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Heybeliada Halk Kütüphanesini Koruma Derneği’nin 2018 çalışmaları ve 2019 hayalleri...

Heybeliada Halk Kütüphanesini Koruma Derneği olarak 2018 yılına, 3 yıldır artık bir gelenek halini almış olan Ada Takvimimizle girdik. İçeriğini, çok dilli ve kültürlü Ada coğrafyasına uygun bir şekilde hazırladığımız duvar takvimimiz 2016’dan itibaren Akillas Millas’ın çizimleri ile gerçekleşiyor. Geçen yılın teması ‘Heybeliada’nın Kaybolan Evleri’ idi.

Şubadap Çocuk Konseri

Adamıza sömestr tatilinde çocuklara karne hediyesi olarak çocuk orkestrası Şubadap’ı davet ettik. Heybeliada Ruhban Okulu’ndaki etkinliğimizde çocuklar atölye ve şarkılar eşliğinde gönüllerince bir gün geçirdiler.

Ada Yangınları Yürüyüşü

Çiçekli Dağ Sokağı’ndaki üzücü yangın sonrası, Heybeliada’nın geçmişteki yangın tanıklıklarını, mekanların hikâyelerini içeren bir yürüyüş düzenledik. Bu etkinlik Jane’s Walk festivali bünyesinde, uluslararası bir ağın parçasıydı.

Oyun Atölyesi

Öykü anlatıcısı Handan Saatçıoğlu Gürses’in düzenlediği atölye, Cesaret Derneği ve Heybeliada Gönüllüler Derneği katkılarıyla Su Sporları Kulübü’nde gerçekleşti. Çocuklar için bir oyun atölyesine dönüşen etkinlikte, adamızın unutulmaya yüz tutmuş oyunu ABUA’yı anlattık.

Heybeliada İlkokulu’na çocuk kitapları hediye ettik

Adamızın ilkokul öğrencilerinin ve velilerinin talebi üzerine çocuklar bol bol kitap okusunlar diye bir seçki hazırladık ve okulun kitaplığına hediye ettik.

Heybeliada Cesaret Derneği ile ortak çalışmalar

Cesaret Derneği bünyesinde yürütülen Adalı kız çocuklarının basketbol takımına destek olmaya ve atölyede devam eden matematik ve İngilizce gönüllü çalışmalarının bir parçası olmaya devam ediyoruz.

2019 Hayallerimiz

2019 yılına yine Akillas Millas’ın çizimlerinden oluşan Ada Takvimimizle giriyoruz. Bu yılın teması Ada Kayıkları.

Yıl içinde yine çocuklara yönelik etkinliklerimiz olacak, Adalı sanatçıların yaşadığı evleri belgeleme konusunda Zeyyat Selimoğlu ile başladığımız plaket çalışmamız bu sene başka sanatçılarla devam edecek.

Değerli fotoğraf sanatçısı Ersin Alok’un 2017 yılında Heybeliada evlerinin fotoğraflarını çekerek başlattığı çalışma, derneğimizin projelendirmesiyle 2019 yılında bir albüm kitabı olarak tamamlanmak hedefinde.

Adalı yazarlarımızın kitap imza etkinlikleri yine bu seneki programlarımızın içinde yer alıyor.

Heybeliada Halk Kütüphanesini Koruma Derneği Genel Kurulu da sonbaharda yapılacak.

2019’un bol kütüphaneli geçmesini diliyor, Heybeliada Halk Kütüphanesi’nin açılmasını istiyoruz!

Serenad Demirhan

 

Son değişiklik Cuma, 04 Ocak 2019 18:16
Yorum yapmak için oturum açın