Sayı 163 - Ocak 2019

Sayı 163 - Ocak 2019

2018'de kim ne yaptı?

Tüm iyi dileklere rağmen, 2018’i aratacak bir yıl olma olasılığı yüksek bir yılın ilk günlerindeyiz. Ekonomik kriz, güneyimizdeki savaş ve bir demokrasi şöleni olması gerekirken, son yıllarda gerginliğin kutuplaşmanın ana unsurlarından biri haline gelen seçimlerin yereli.
2019’a girdiğimiz bu günlerde, Adalı Dergisi olarak, 2018’de Adalar’daki STK yaşamının, etkinliklerinin bir envanterini çıkarmak istedik.
“HEP BİRLİKTE ADALARIMIZ İÇİN ÇALIŞTIK...” Bu yıl da ‘’Her şey Adalar için’’ sloganımızla yürütme kurulumuz, meclislerimiz ve çalışma gruplarımızla birçok etkinlik gerçekleştirdik.
Adalar Vakfı, geçen bir yıl içinde, ana faaliyet alanlarından ayrılmadan, hem kendi faaliyetlerini yürüttü, hem de başta Adalar Kent Konseyi olmak üzere çeşitli Adalı STK’lar ve kurumlarla yoğun işbirlikleri yaptı.
Buluştuk, konuştuk... Hepimizin isteği, Adalardaki doğal ve kültürel yaşamın daha iyi bir noktaya gelmesiydi...
Dünya Mirası Adalar Girişimi tarafından 2017 yılında başlayan DMA-Açık Radyo konuşmaları, 2018 yılında 52 hafta boyunca devam etti.
Adalarımızın genç ve üretken sivil toplum kuruluşları arasındaki ADYSK (Adalar Denizle Yaşam, Spor ve Kültür Derneği) başkanı Volkan Narcı, derneğin 2018 çalışmalarını ve 2019 yılı hedefelerini Adalı için yazdı.
Heybeliada Gönüllüleri Derneği 2018 yılında Adalar Kent Konseyi, Adalar Vakfı, Heybeliada Kütüphane Derneği, Cesaret Derneği, Heybeliada Spor Kulübü Derneği, Heybeliada Su Sporları Kulübü Derneği ve Arka Güverte Platformu'nun çeşitli tarihlerde düzenlediği etkinliklerine katkı ve katılım sağladı.
2019’un bol kütüphaneli geçmesini diliyor, Heybeliada Halk Kütüphanesi’nin açılmasını istiyoruz!
Bakalım bu tersine rüzgar ne kadar hüküm sürecek bilemiyoruz ama biz somon balıklarının azmiyle hedefimize elimizden geldiğince yürümeye devam edeceğiz.
 Adalar bozulmamış doğası ile, outdoor spor etkinlikleri ve yarışmalarının merkezi olmaya başladı. 2019’da yenilerinin de ekleneceği anlaşılan yarışmaların dökümünü yapalım istedik.
Genel ülke durumu; sonuca ulaşmak için her yol mubahtır. Çok mu terslendim? Ay... affedin ne olur.
Geçen günlerde eski evrakları karıştırıyordum, 1990 Mayısında Israil İstanbul Konsolosluğu’ndan aldığım vize kağıdını buldum. Bu vize kağıdı beni 28 yıl önceye götürdü. İsrail’e ilk seyahatime.
Nedir bu içimdeki özlem? / Bilmez miyim, anlamaz mıyım? / Bilirim de nasıl söylerim? / Özlemin yok mu başka? derler.