Cuma, 04 Ocak 2019 13:51

Adalar'da outdoor-su sporları yarışmaları - 2018

Ögeyi değerlendirin
(1 Oylayın)

Adalar uzun yıllardır, su sporlarının değişmez mekanı. Su Sporları Kulüplerinin varlığı tarihsel bir avantaj sağlamış durumda. Öte yandan Adalar bozulmamış doğası ile, outdoor spor etkinlikleri ve yarışmalarının merkezi olmaya başladı. 2019’da yenilerinin de ekleneceği anlaşılan yarışmaların dökümünü yapalım istedik.

OUTDOOR YARIŞLARI

Macerada Yarışları

2013 yılında başladı. Her yıl eylül ayında düzenlenen, konaklamalı, Adalararası yüzme, oryantiring bazlı bisiklet ve koşu ve bonus etaplarıyla macera yarışı. İkişer kişilik takımlar halinde katılım. Erkekler, mix ve kadınlar kategorisinde koşuluyor.

New Balance Büyükada koşuları

2013, 2014 ve 2015 yıllarında New Balance şirketi tarafından organize edildi. Büyükada, büyük tur yolu üzerinde yaklaşık 12 km’lik parkurda koşuldu. Erkekler, kadınlar ve yaş gruplarına göre kategorilere göre sıralamalar yapıldı.

Ultimate Büyükada yarışları

2017 ve 2018 yıllarında Büyükada’da, Büyükada Deniz Kulübü’nde, Team Kronos organizasyonuyla gerçekleşti. Koşu (11.5 km arazi koşusu), yüzme (1.5 km) ve kombine etaplardan oluşan, çeşitli yaş kategorilerinde ödül verilen yarışlar, Team Kronos tarafından organize ediliyor.

 

02 840x

 

YÜZME YARIŞLARI

Uluslararası Prens Adaları Yüzme Yarışları

35 yıldır yapılan Uluslararası Prens Adaları Yüzme yarışları, Kınalıada su Sporları Kulübü tesislerinde gerçekleşiyor. Çeşitli kategorilerde, ulusal takımlar, kulüpler katılıyor.

Adalar Kaymakamlık Yüzme Yarışları

18 yıldır, her yıl Adaların farklı su sporları kulüplerinde düzenlenen yüzme yarışlarına, Büyükada, Heybeliada, Kınalıada ve Burgazada Su Sporları Kulüpleri’nin yüzücüleri katılıyor. Çeşitli kategorilerde gerçekleştiriliyor.

TYF Uluslararası Masterlar Yaz Yüzme Şampiyonası

İlk kez 2018 2 ağustosta, Heybeliada Su Sporları Kulübü’nde yapıldı. 2019'dan itibaren her yıl yapılması planlanıyor

Aqua Masters Yüzme yarışları

2018 yılında 4-4 Ağustos tarihlerinde yapıldı. Heybeliada ve Burgazada Su Sporları Kulüpleri tesisleri kullanıldı.

Heybeliada Su Sporları Kulübü : 4x500 Bayrak Yarışması

Burgazada Adalar Su Sporları Kulübü: 1K ve 3K Açık Su Yüzme Yarışması

YELKEN YARIŞLARI

TAYK-BDK Kupası

Türkiye Yelken Federasyonu’nun İstanbul yarışlarında, parkurda Adalar bulunmakla birlikte, doğrudan Adalar’da başlayan ve Adalı kurumlarda tarafından organize edilen tek yarışma, Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü ve Burgazada Deniz Kulübü işbirliğinde 26 yıldan bu yana düzenlenen TAYK-BDK Kupası, genellikle eylül ayında adalar çevresindeki coğrafi parkurda gerçekleşiyor.

Okullararası İl Yelken Şampiyonası

Heybeliada Su Sporları Kulübü organizasyonuyla her sene nisan ayında yapılıyor.

Sportsboat Trofesi Yelkenli Yat 5.Ayak Yarışları

İlk kez 2018’de eylül başında, Heybeliada Su Sporları Kulübü organizasyonuyla yapıldı. Bu seneden itibaren her sene yapılacak.

 

Son değişiklik Cuma, 04 Ocak 2019 18:46
Yorum yapmak için oturum açın