Cuma, 04 Ocak 2019 13:02

Adalar’da 2018’de kim ne yaptı?

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

2019’a girdiğimiz bu günlerde, Adalı Dergisi olarak, 2018’de Adalar’daki STK yaşamının, etkinliklerinin bir envanterini çıkarmak istedik.

Gelecek yıllarda da bir çeşit takip niteliği de de taşıyacak bu envanter için, ilişkide olduğumuz kuruluş ve inisiyatiflerden görüş istedik. Gelenleri derledik. Sayfalarımızda bulacaksınız.

Kuşkusuz eksiklerimiz var. Mesela Büyükada’da özellikle yaz dönemi kültür sanat etkinliklerinde aktif olan Büyükada Kültür Derneği ile Adalar’ın doğal, kültürel değerlerinin korunması için hukuki mücadele veren kısa adıyla Adalar Koruma Derneği faaliyetleri yer almıyor. Koruma Derneği çalışmalarını adalarpostasi web sitesinden izlemek mümkün. Kültür Derneği’nin de çok güncel olmasa da bir web sitesi var, orada bu faaliyetler yer alıyor.

Heybeliada’da yeni kurulan ve önemli bir boşluğu dolduran Cesaret Derneği bir eksiklik olarak duruyor.

Burgaz ve Kınalı’da ise eksikliğimiz büyük. Ulaştıklarımızdan da yanıt alamadık ne yazık ki.

Adalar’ın tarihi kurumlarından su sporları kulüplerinin etkinliklerini, bir envanter niteliğinde olmak üzere 2018 yılında Su Sporları yarışmaları başlığı altında toplamaya çalıştık. Eksikliğimiz vardır muhakkak. Aynı yazıda, Adalar’da hızla gelişen outdoor spor etkinliklerine de yer verdik. Bundan sonra da bu başlıkta takip edeceğiz.

Cemaat vakıfları, Cem Evi gibi dini ve kültürel kurumlar biraz çember dışında kaldılar. Bu eksikliğimizi önümüzdeki yıl gidermeye çalışacağız.

2019, güzel bir yıl olsun.

 

Son değişiklik Cuma, 04 Ocak 2019 16:44
Yorum yapmak için oturum açın