Cuma, 04 Ocak 2019 13:37

2018’de Ada Gönüllüleri Derneği

Ögeyi değerlendirin
(1 Oylayın)

Buluştuk, konuştuk... Adalar’daki sahipsiz hayvanları nasıl koruruz, onlara daha iyi bir hayatı nasıl sağlarız dedik. Hepimizin isteği, Adalardaki doğal ve kültürel yaşamın daha iyi bir noktaya gelmesiydi...

2018’de düzenlediğimiz etkinliklerden birisi, haftalık “Sinema Günleri”ydi. Gerek yalnızlaşan kış aylarında tanıtıcı açıklamalarla düzenlenen kültür, sanat film gösterimleri, gerekse artık yazlık sineması kalmamış Büyükada’da Kent Konseyi bahçesinde düzenlenen Açıkhava Sineması günleri başarılı geçti, çok rağbet gördü.

2017 yılında ilk kez, Büyükada’da yaşayan seramik sanatçısı ve derneğimiz üyesi Fatma Tunçalp atölyesini seramik yapımını hiç bilmeyenlere açmış, onlarla birlikte üretim yapmıştı. Ortaya çıkan ürünler de Büyükada Hayvan Barınağı yararına düzenlenen etkinlikte tanıtılmıştı ve mama bağışı karşılığında verilmişti. 2018 yılında ise Haziran ayında Kent Konseyi bahçesinde büyük bir yemek düzenledik. Yemeği büyük bir imece ile hazırlayıp sunduk. Sunulan yiyecekler yaklaşık 20 farklı evde, mutfakta hazırlandı, sunuldu ve katılımcılar Hayvan Barınağımızın sorunlarını hafifletmek, patilere yardımcı olmak için mama sağladılar.

Hayvan Barınağı ve Sokak Hayvanları yararına olmak üzere Temmuz 2018’de bu defa 3 gün süren Sokak Şenliği düzenledik. Şenlik boyunca Adalar’da yaşayan farklı sanatçılar atölyelerini hiç bilmeyenlere açtılar. Seramiğin yanı sıra mozaik, kağıt, kumaş üretimi süreçlerinin öğreniminin yanı sıra ürünlerin sunumu planlandı. Şenlikte kukla ve drama atölyesi, yoga grupları, cam, mozaik, ahşap boyama, deri ve kağıt aksesuarlar, örgüler, çantalar, evlerde okunmuş ikinci el kitaplar, takılar ve ev yapımı özel içecekler ve yiyecekler sunuldu. Zaman zaman Müzik Grupları, Dans Gruplarıyla geniş katılımları keyifli saatler yaşadık, yaşattık...

 

01 sirtaki 840x

 

2019’de planladıklarımız

2019 yılında da, sokaklarımızdaki sahipsiz hayvanlara, kedilere, Barınak’ta zor koşullarda yaşamaya çalışan köpeklere yardımcı olacağız, sahipleneceğiz, sahiplendireceğiz, imeceyle, paylaşımla, katılımcı bir uğraşla dertlerine çare arayacağız.

Ayrıca, düşüncelerimiz ve planlarımız, Çevre Kirliliği üzerinde de yoğunlaşıyor; yeşil bozuluyor, azalıyor, sular hızla kirleniyor, çöp yığınları Adalar’ı İstanbul’u sarıyor. Ne yapmalı, neresinden tutmalı?

Önce araştırıp sonra da organize olmak istediğimiz bir konu da Adalar’da sayısı gittikçe artan “İleri Yaş” sürenlerin sorunlarıyla, dertleriyle ilgilenmek.. Çare olmak büyük bir sözcük, hiç değilse dertlerine bir ölçüde merhem olmak diyelim..

Yeni yılda, sevgiyle buluşmak, görüşmek dilekleriyle

Teoman Göral

Ada Gönüllüleri Derneği Başkanı

Son değişiklik Cuma, 04 Ocak 2019 17:16
Yorum yapmak için oturum açın