Cuma, 04 Ocak 2019 13:08

2018’de Adalar Kent Konseyi

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

“HEP BİRLİKTE ADALARIMIZ İÇİN ÇALIŞTIK...”

Bu yıl da ‘’Her şey Adalar için’’ sloganımızla yürütme kurulumuz, meclislerimiz ve çalışma gruplarımızla birçok etkinlik gerçekleştirdik.

İŞBİRLİKLERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARIMIZIN ANAHTARI

Adalar Kaymakamlığı, Adalar Belediyesi, Adalar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğümüz, Barış İçin Müzik Vakfı ve Adalardaki vakıf ve derneklerle yaptığımız işbirlikleriyle etkinliklerimizin sürdürülebilir olması en büyük başarımızın anahtarı oldu:

2016 yılında kurduğumuz Adalar Çocuk Orkestrası, 2017 yılında kurduğumuz Adalar Kros Takımı ve Büyükada Şehit Murat Yüksel İlkokulu STEM laboratuvarı, Adalı çocuklarımızın sanat, spor ve bilimde gelişmesine destek olmaya devam ediyor.

Adalar Çocuk Orkestrası, Adalar Kros Takımı ve STEM Laboratuvarı; bu 3 proje de Eğitim Çalışma Grubumuz tarafından hayata geçirildi.

2014 yılından beri Adalar arası MacerAda Yarışları ve 2016 yılından beri Nazım Hikmet Gençlik Kampına destek veriyoruz.

Ada Gönüllüleri Derneği ile işbirliği ile ikincisini gerçekleştirdiğimiz Yaz Şenliğiyle de Büyükada hayvan barınağındaki canlarımızın yıl boyunca mama ihtiyacını sağladık.

2015 yılından beri Çevre ve Ekoloji Çalışma Grubumuzun, budanan ağaç ve bitki atıklarından ürettiği 2000 den fazla çuval malçla Ada bahçelerimizdeki çiçeklerimiz ve ağaçlarımız doğal gübreye kavuştu.

Hüseyin Tunçalp ile Mitoloji Sohbetleri 4.yılını doldururken, Masalbaz Konuralp Sunal de 3 yıldır devam ettirdiği tek kişilik gösteri, radyo tiyatrosu dinletilerine, bu yıl Tiyatro BurADA tiyatro grubunu kurarak ‘Gecelere Gebe’ tiyatrosunun yönetmenliğini yapıp, oyunun 3 kez sahneledi.

2017 yılında başlattığımız Adalar’da Felsefe Günleri birbirinden değerli 6 hocamızın katılımıyla bu yıl da gerçekleşti.

Kadın Meclisimiz, 2017 yılında kurduğu Adalı kadınlarımız ikinci el pazarı bu yıl da açıldı. Yine Kadın Meclisimizin düzenlediği Adalarımızdaki bitki çeşitliliğini anlatıldığı ‘’Ot toplama etkinliği’’ bu yıl da gerçekleştirildi.

Bu yıl devam eden tüm bu düzenli etkinliklere Ultimate Büyükada yarışları da eklendi.

ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİ

  • İngiltere’den The Nucleo Project ‘in 12 yetenekli çocuğuyla Adalar Çocuk Orkestrası ile 14 Şubat 2018 tarihinde bir günlük müzik atölyesi düzenledik.
  • İngiliz Şef Dr.James Ross ve Commonwealth Resounds Vakfıyla gerçekleştirdiğimiz Uluslararası işbirliği ile Purcell Genç Müzisyenler Okulu Öğrencileri, Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası Üyeleri ile beraber 27/28/29 eylül 2018 tarihinde, Adalar Çocuk Orkestrası için müzik kampı ve 2 destek konser gerçekleştirdik.

2018’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN DİĞER ETKİNLİKLERİMİZ:

Kadın Meclisi yılın annesini seçti.

Mimarlık, Şehircilik ve Ulaşım Çalışma Grubumuz;

  • Adalar Kent Konseyi görüşünü , Adalar Belediye Meclisi’ne değerlendirilmek üzere sundu.
  • Düzenlediği Çalıştay: “Adalardaki Mimari Miras ve Niteliğin Korunma Ve Sürdürülmesi İçin Notlar başlığıyla, 5-6 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleştirildi. Sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı.

Grup, ‘’İmar Barışı’’ ile ilgili görüşünü de, kamuoyuyla ve ilgili tüm kamu kurumlarıyla paylaştı.

Deniz ile Yaşam ve Koruma Çalışma Grubumuz, Adidas’la yaptığı işbirliği ile AR&Running “For The Ocean’s” Etkinliğini Kınalıada’da gerçekleştirdi.

Kültür ve Sanat Çalışma Grubumuz yaz boyunca Adalarımızı sanatın her dalıyla buluşturdu:

  • Yerli yabancı 17 sinema filmi gösterimi,
  • Sanattan astrolojiye, yemekten müziğe çok farklı konularda 21 söyleşi,
  • Farklı sanatçılarla farklı sanat dallarında 12 sergi,
  • Eğlence ve coşku dolu 2 konser,

Çalışma Gruplarımızın Etkinlikleri dışında da yıl boyunca birçok kursa ve etkinliğe bu yılda ev sahipliği yaptık:

Adalar İlçe Halk Eğitim Merkezi resim, ebru ve piyano kursu,

Adalar Kültür ve Musiki Derneği, Türk sanat müziği koro çalışmaları,

Müzik Eğitmeni Sebastien Curiel ve Devlet Opera ve Balesi Solist Gülgün Özyiğit’in gönüllü olarak Adalı çocuklar için tiyatro ve müzik kursları.

GELECEK YILLAR İÇİN TEK HEDEFİMİZ VAR: Başlattığımız her projenin sürdürülmesi ve uzun yıllar devam etmesi...

 

02 840x

 
Son değişiklik Cuma, 04 Ocak 2019 16:51
Yorum yapmak için oturum açın