Cuma, 02 Ekim 2015 23:25

Kütüphane girişimi dernekleşti

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

02 kutuphane girisimi dernegi 280xYaklaşık 3 yıldır Heybeliada Halk Kütüphanesi’ni yeniden açtırmak için mücadele eden Heybeliada Halk Kütüphanesini Koruma Girişimi Nisan ayında dernekleşti. Dernekleşmemizin ardından olağan genel kurulumuzu 4 Ekim Pazar günü Halki Palas Otel’de gerçekleştireceğiz.

“Hala Hatırlıyorum: Heybeliada” isimli kitabı yeni çıkan, Heybeliada ve Büyükada’nın tarihini en iyi alabileceğimiz kaynaklardan biri olan 81 yaşındaki Sevgili Akillas Milllas’ı Heybeliada’ya davet ettik ve kendisi kabul etti. Biliyorsunuz onun çizimleri ve araştırmaları sayesinde geçmişten bugüne ada evlerini tek tek öğrenebiliyoruz hatta Kütüphane binasının çizimi de Millas’a ait. 4 Ekim Pazar günü yani Genel Kurulumuzun olduğu gün, yeni çıkan kitabı üzerine bir söyleşi yapacağız.

Bu organizasyonun gerçekleşmesine katkısı olan Adalar Vakfı Başkanı Halim Bulutoğlu’na ve Halki Palas Oteli’ne çok teşekkür ediyoruz.

Dernek üyelerimiz için kişiye özel davetiyeler hazırladık. Ekin Dedeoğlu tasarladı. Henüz üye olmayanlar da Genel Kurul günü ulaşabilirler.

Sevgili Tunç Üner, bugüne kadar -yani yaklaşık üç yıldır- yaptığımız etkinlikleri içeren rengarenk bir broşür hazırladı. Onu da 4 Ekim’de edinebilirsiniz. Görüşmek üzere...

Son değişiklik Cumartesi, 03 Ekim 2015 23:15
Yorum yapmak için oturum açın