Çarşamba, 04 Nisan 2018 17:17

Haberim var

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

02 kedi evi 280x

Can Patilerim, üçüncü cemre de toprağa düştükten sonra artık buluşma zamanı yaklaştı demektir. Bu yıl, kış mevsimi çok soğuk ve karlı geçmemesine rağmen yine de sizin için hazırladığım, bir nebze üşümenizi hafifletecek, sığınmanızı sağlayacak yerlerin kış mevsiminde sizleri korumak için yeterli olmadığını biliyorum. Aklım sizdeydi bu kış. Buluşmalarımız da sizi çok mutlu etmedi. Farkındayım size daha fazla zaman ayırmamı istiyorsunuz ama ziyafetler de küçümsenecek gibi değildi. Hepinizin damak tadına uygun mamaları yüklenip geliyordum. Saksılarımı suladıktan sonra sizlere de yiyecek bırakmadım mı? Sularınızı doldurmadım mı? Gerçi kargaların zat-ı muhteremlerinizi rahatsız etmelerine engel olamıyorum ama onlar da can, onlar da acıkıyor, siz de biraz geçinmeye gayret edin canım.

Bilmem haberiniz var mı patilerim. Geçen kış iki adalı kardeş, siz kediciklere bazı Avrupa ülkelerinde belediyeler ve hayvan severler tarafından parklara, bahçelere yerleştirilen o çok güzel kedi evlerinden de mükemmel, sizlerin de çok beğeneceği, tamamen el emeği kedi evleri yapmışlar. Bir başka amca da yavru patileri kedilere özel ufacık bir barınakta toplamış. Siz çarşı meydanından epeyce uzakta yaşıyorsunuz. Yeriniz yaz ayları için inanılmaz bir nimet fakat kış aylarında birkaç duyarlı komşumuz dışında acaba sizi de hatırlayan, gelip de mama bırakan kaç kişi var? Var mı dediniz? Çok güzel, o zaman onlara teşekkür edelim.

Komşularınız köpeklerle kıskançlık krizlerine girmediniz inşallah. Ya eve alındıktan sonra adaya bırakılan Balım köpek kışı nasıl geçirdi acaba? Hiç kurt köpeği sokağa bırakılır mı? Balım köpekle iyi dost olun. Bana gelen haberlere göre ada sokaklarına mamamatikler de yerleştirilecekmiş. Mutlu musunuz şimdi?

Zor şartlar altında kışı geçirdiğinizi biliyorum. Buna rağmen inanın sosyal medyada dehşet içinde izlemeye tahammül edemediğim ve maalesef insanlar tarafından vahşice katledilen, acımasızca hırpalanan, sapıklar tarafından tecavüze uğrayan, siz Tanrının yarattığı ve şefkatimize sunduğu can dostlarımızın hazin sonlarını görünce, yine de yeterince yardımcı olamadığımızın bilinci altında ezilerek, adalı patilerimizin biraz daha şanslı olduklarını düşünüyorum.

Bahar geldi, doğa yeşerecek, ağaçlar çiçek açacak, toprak kokusu, çimen kokusu, kuşların cıvıltısı, kırlangıçların dönüşü, Adaları istila eden martı yavrularının eğitim komedisi tekrarlanacak. Bu kış bizi bezdiren lodos fırtınası, yerini tatlı bir melteme bırakacak ve yağmur sonrası gökkuşağını göreceğiz masmavi gökyüzünde. Dalgaların ahenkli ahenkli sahile vurması bizi denize sürükleyecek. Yaz gelecek.

İşte patilerim, insanlar da mevsimler gibi gelip geçicidir. Kimi insanlar sizi sevip okşayarak, doğanın bir parçası olduğunuzun bilinciyle sizlere sevgi ve merhametle sarılacak, bazen de hoyratça davrananlar olacak. İnanın bu ruhsuz bedenler yalnız size değil hemcinslerinin de hayatını karartıyorlar.

Biz yine onların hesabını kesmeyelim, uzak duralım, nasıl olsa gün gelecek onların da canı yanacak. İsteseler de istemeseler de her sandıktan bir çürük elma çıkacak.

 

 

Son değişiklik Cuma, 06 Nisan 2018 05:31
Yorum yapmak için oturum açın