Cuma, 06 Nisan 2018 20:01

7 Nisan Dünya Sağlık Günü: Herkes için sağlık!

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Dünya Sağlık Örgütü’nün kuruluş günü olan 7 Nisan Dünya Sağlık Günü, 7-13 Nisan günleri de “Dünya Sağlık Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Bu gün, her yıl farklı bir temayla kutlanmaktadır. DSÖ (WHO), 2018 Dünya Sağlık Günü ve haftasının temasını “Evrensel sağlık kapsamı; herkes, her yerde” (Universal health coverage; everyone, everywhere) olarak belirledi. “Herkes İçin Sağlık (Health for All)” sloganı ile yürütülecek kampanya, tüm bireylerin maddi sıkıntıyla karşı karşıya kalmadan, ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerini almaları anlamına gelir.

Bunun anlamı ise, sağlığın teşviki ve geliştirilmesi, korunma, tedavi, rehabilitasyon, palyatif bakım ve temel sağlık hizmetleridir.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO, DSÖ) 7 Nisan 1948 yılında kuruldu. Bu nedenle her yıl 7 Nisan Dünya Sağlık Günü olarak kutlanmakta ve halk sağlığı ile ilgili bir konu seçilerek bu konu çerçevesinde tüm dünyada çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bütün Dünya ülkelerinin daha sağlıklı koşullarda yaşaması ve sağlıklı toplumlar yaratılması için kurulan bu örgüt her yıl seçmiş olduğu bir tema ile dünya sağlığını tehdit eden unsurlarla mücadele etmeye devam ediyor.

 

 

02 840x

 

 

Nisan ayının sağlık günleri:

1-7 Nisan - Kanser Haftası

2 Nisan - Dünya Otizm Farkındalık Günü

7-13 Nisan - Dünya Sağlık Günü /Dünya Sağlık Haftası

11 Nisan - Dünya Parkinson Hastalığı Günü

12-18 Nisan - Kalp Sağlığı Haftası

17 Nisan - Dünya Hemofili günü

21-28 Nisan - Ebeler Haftası

22 Nisan - Dünya Günü

24-30 Nisan - Aşı Haftası (Nisan ayının son haftası)

25 Nisan - Dünya Sıtma Günü

28 Nisan - Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü

Yorum yapmak için oturum açın