Cuma, 02 Ekim 2015 21:10

Onur Belge, hayatını kaybetti

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Onur Belge, 6 Eylül 2015 tarihinde saat 05.00 sularında Kınalıada’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonrası, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşama veda etti. Onur Belge’nin cenazesi 7 Eylül’de Kınalıada Camisi’nde kılınan ikindi namazının ardından toprağa verildi.

Belge’yi son yolculuğuna meslektaşları, spor ve siyaset adamları, dostları, ailesi ve ada sakinleri uğurladı. TSYD Genel Başkanı ve yöneticiler, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçeli yöneticiler İlhan Ekşioğlu ve Ali Yıldırım da cenaze töreninde hazır bulundu.

Onur Belge, 1946 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü’nde eğitim gördü. İstanbulspor, Vefa, Taksim gibi takımlarda profesyonel futbol oynadı. Mesleğe 1968 yılında Günaydın Gazetesi’nde spor muhabiri olarak başladı. Çalışmasını Hayat Spor, Türk Haberler Ajansı (THA), Hürriyet ve Fanatik’le sürdürdü. Hürriyet adına Londra’da görev yaptı.

Gazete adlı yayının spor müdürlüğünü üstlendi. Ayrıca Star TV, BRT TV, Radyo Kulüp ve Bugün Gazetesi’nde çalıştı. Kanal A, Ulusal Kanal ve Fenerbahçe TV’de yorumculuk yaptı. Belge son olarak Aydınlık Gazetesi’nde spor alanında köşe yazarıydı. Dünya Kupası Tarihi kitabı yayımlandı. Onur Belge evli, 1 çocuk babasıydı.

Son değişiklik Salı, 05 Ocak 2016 11:48
Yorum yapmak için oturum açın