Perşembe, 01 Ocak 2015 22:41

Ruhban Okulu’nda Necatigil’den Sarısayın’a edebiyat dolu bir gün

Serenad Demirhan
Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Behçet Necatigil’in ölümünün 35. yıldönümü olan 13 Aralık’ta Heybeliada Ruhban Okulu’nda Heybeliada Halk Kütüphanesini Koruma Girişimi bir etkinlik düzenledi.

Etkinlikte, Necatigil’den kızı Ayşe Sarısayın’a edebiyat yolculuğu, edebiyatçıların gözünden anlatıldı. Yoğun bir katılımın olduğu etkinlikte Ruhban Okulu’nun tarihi konferans salonuna sığılamadı, dinleyiciler salonun dışına taştı

Şair-yazar Adil İzci’nin Necatigil şiiri üzerine kendi hayatından yola çıkarak yaptığı konuşmayla başlayan program, İzci’nin okuduğu şiirlerle ve bu ölümsüz şairin bugün canlılığını nasıl koruyabildiğini anlattığı anekdotlarla devam etti.

Torunlarından müzik ziyafeti

Ardından sahneyi Necatigil’in torunları aldı ve kendi besteleri olan şiirleri seslendirdi. Etkinliğin en keyifli bölümlerinden olan dinletiden sonra bir çay-kahve molası verildi

Koruma Girişimi gönüllerinin elleriyle hazırladığı lezzetli kurabiyeler eşliğinde geçen kısa molada, sabırsız okuyucular kitaplarını Ayşe Sarısayın’a imzalatmak için sıraya girmişti bile…

Sarısayın’ın ilk romanı ‘Ansızın Günbatımı’

Program, yazar Yiğit Bener’in Sarısayın’ın son kitabı “Ansızın Günbatımı” romanı üzerine yaptığı değerlendirmelerle devam etti.

Bener, “Ansızın Günbatımı”ndan pasajlar okuyarak romanın derinliği ve edebi karakteri hakkında örnekler verdi.

ruhban okulunda necatigilden sarisayinaGazeteci - yazar Sibel Oral’ın Ayşe Sarısayın’la yaptığı, romanın yazım sürecine ve içeriğine ilişkin söyleşinin bitiminde Necatigil’in diğer kızı Selma Necatigil bu güzel organizasyonda emeği geçen, başta Koruma Girişimi olmak üzere herkese teşekkür etti. İlgiyle karşılanan edebiyat buluşması, Necatigil’in etkinliğe katılmak üzere Bandırma’dan gelen öğrencisinin anlattığı hoş bir doğum günü anısıyla sona erdi.

Heybeliada Halk Kütüphanesi’ni Koruma Girişimi Eylül ayında Türk Kütüphaneciler Derneği ile birlikte düzenlediği “Kütüphane Şenliği”nin ardından bu etkinlikle hız kesmeden çalışmalarını sürdürüyor. Kütüphanenin restorasyonu bitene kadar Bir halk kütüphanesi nasıl olmalı?” sorusuna cevaplar bulmaya çalışırken, düzenlediği etkinliklerle Heybeliada’nın kültür hayatına katkılar sunmaya devam edecek.

Son değişiklik Perşembe, 08 Ocak 2015 00:45
Yorum yapmak için oturum açın