Cuma, 01 Ağustos 2014 00:00

Macerada 2014 için start verildi

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Macerada 2014 yarışları 6-7 Eylül 2014 tarihinde yapılacaktır.

Detaylar ve kesin program ileriki günlerde açıklanacaktır. Kayıtlar açıktır, kayıt formu doldurularak: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine başvurulabilinir...

Macera Yarışı Nedir?

Macera yarışı, farklı spor disiplinlerinin aynı yarış içerisinde toplandığı, doğal ortamlarda koşulan, kuralların, koşullara göre değişebildiği ve yarışçıların asıl amaçlarının öncelikle eğlenmek olduğu özgün bir yarıştır.

Genellikle farklı branşlardaki doğa sporcuları ilgi gösterse de gelinen aşamada kendi sporcularını da yaratmıştır. Dağcılık, oryantiring, bisiklet, atletizm vb. branşlarındaki sporcular hem kendilerini sınamak, hem başka branşlarda da aktivitede bulunmak ve asıl olarak bir macera yaşamak ve keyif almak için bu yarışmalara katılırlar. Macera yarışları, kondisyon, güç, dayanıklılık, motivasyon gibi unsurların yanında planlama, strateji, takım olma gibi sosyal yetileri de gerektirmektedir. Esas olan başkasıyla değil doğayla ve kendi sınırlarınla yarışmaktır.

‘Macerada’ macera yarışı 7 Eylül 2014 Pazar günü olacaktır.

Yarışmacılar, 6 Eylül 2014 Cumartesi Günü Saat 16.00’dan İtibaren Heybeliada Çam Limanı’nda bulunan Kızılay Gençlik Kampı’na giriş yapabilir..

Adıbilinmeyendergi Macerada’yı destekliyor

adi bilinmeyen dergiAdıbilinmeyendergi adlı geniş çaplı dergi girişimi Macerada yarışlarını destekliyor. Adıbilinmeyendergi, yeni yayınlanacak, bağımsız ve özgür, gezegeni ve doğayı esirgeyen, kültürel ve biyolojik çeşitliliğe saygılı coğrafya dergisidir. Girişim şu anda facebook sayfası üzerinden derginin hazırlıklarını okurlarına duyurmaktadır. Derginin paydaşları arasında Buğday Derneği, Doğa Derneği, Doğa Okulu, Gola Derneği ve Sırtçantalılar Grubu vardır.

Son değişiklik Pazar, 11 Ocak 2015 14:38
Yorum yapmak için oturum açın