Cuma, 01 Ağustos 2014 00:00

Yeni bir Hayırsızada provası mı?

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Suyun olmadığı, insanın yaşamadığı İstanbul’un adalarından Sivriada’da çok sayıda kedinin açlık ve susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kalması hayvan severleri harekete geçirdi.

Sivriada’ya nasıl getirildikleri tespit edilemeyen kedilerin varlığı, ‘Tepeli karabatak’ şekli deniz kuşlarının kuluçka dönemlerini gözlemlemek için adaya giden Doğa Derneği üyesi kuş gözlemcileri tarafından fark edildi.

Kuş gözlemcileri, adada karşılaştıkları manzarayı Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) yetkililerine aktardılar. HAYTAP temsilcileri ile bir grup hayvansever, Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü’nde görevli bir baytar hekimin de aralarında bulundu-ğu yakalama-kurtarma ekipleri İBB’nin tahsis ettiği bir tekne ile Sivriada’ya geldiler. Teknenin iskeleye yanaşmasıyla, ’miyavlayarak’ ortaya çıkan kedilere ilk iş olarak su ve yiyecek verildi. Toplanan kedilere, sakinleştirici iğne yapılarak kutulara yerleştirildi. Sivriada’dan alınan 9 kedi Tuzla Tepeören Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü. Diğer kediler ise oradakilerin bütün çabalarına karşın yakalanamadı. Ayrıca yakalama-kurtarma çalışmaları esnasında bazı kedilerin telef oldukları fark edildi.

Akıllara ikinci bir “Hayırsızada” vakası mı yaşanıyor dedirten bu olayı kimin ya da kimlerin yaptığı henüz belli değil.

Hayvanseverler, Sivriada’dan ayrılırken yakalayamadıkları kediler için yanlarında getirdikleri kedi mamalarını ve plastik kaplara doldurdukları suları adanın muhtelif yerlerine bıraktılar.

Son değişiklik Pazar, 11 Ocak 2015 14:55
Yorum yapmak için oturum açın