Cuma, 01 Ağustos 2014 00:00

Adaevi Vassiliki’nin güzel sesiyle hüznünü dağıttı

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)
Adaevi Vassiliki’nin güzel sesiyle hüznünü dağıttı Fotoğraflar: Sevim Arlı

Vassiliki Papageorgiou ve “Burgaz’dan Sonra Heybeli” Grubu 19 Temmuz’da “İstanbul ve İzmir eski Rum Ezgileri” ile Büyükada’nın Adaevi’nde yine müthiş bir konserle Adalıları hüzünlendirdi, coşturdu, gülümsetti...Adaevi Vassiliki’nin güzel sesiyle hüznünü dağıttı

Adaevi’nin güzel ve kültür - sanat kokan bahçesini dolduran dinleyiciler yağmurun azizliğine inat ab-ı hayat gibi gelen Vassiliki ezgileriyle ruhlarını dinlendirdiler.

Adalar biraz da Vassiliki’dir artık. “Bir Adalar var bir de sen kalbimde / Kimseye vermem kalbimi ben…” diyenlerin sesidir Vassiliki. Heybeliada Rum İlkokulu’nu uluslararası bir müzik merkezi yapmak için emeğini ve yüreğini ortaya koyanlardan biri olan Vassiliki o gün şarkıları biraz da bu hüzün ve umutla seslendirdi… Adaevi’nin saklı bahçesi de dinleyiciler de bunun bilinciyle konserde Vassiliki’nin sesine ses kattılar, söylediği şarkılara eşlik ettiler.

Yunan sanatçı Vassiliki Papageorgiou’nun İstanbul serüveni, 20 yıl önce Taksim Yeşil Bar’da rebetiko şarkıları ile başladı. Anadolu Feneri ve Bosphorus adlı Yunan ve Türk müzisyenlerden oluşan gruplarıyla iki ülke arasındaki kültürel yolculuğu uzun yıllardır sürdürüyor.

İlhan Şeşen’in ‘Rüzgâr’ şarkısı ve Nedim Hazar yönetmenliğinde “Bizim Adalar” filmi ile yakından tanıdığımız güzel sesli yorumcu Grup Gündoğarken ve çeşitli Türkiyeli sanatçılarla yaptığı çalışmalarla da tanınıyor. Vassiliki’nin aile kökeni İzmir ve Midilli Adası’na uzanıyor. Atina’da doğan sanatçı, son 19 yıldan beri de Heybeliada’da yaşıyor. Bu konserde sanatçıya adalı genç müzisyenlerden oluşan “Burgaz’dan sonra Heybeli” grubu eşlik etti. Vassiliki sevilen Rum kültürünün eski İstanbul ve İzmir ezgilerini seslendirdi.

Vassiliki Papageorgiou: Vokal
Aslı Büyükköksal: Keman
Ertuğrul Küçükbayraktar: Tanbur, Santur
Yunus Emre Aydın: Ud
Stuart Dickson: Vurmalı çalgılar

Son değişiklik Pazar, 11 Ocak 2015 11:20
Yorum yapmak için oturum açın