Cuma, 01 Ağustos 2014 00:00

Sanatçısından Size: Adalar Buluşması II

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)
Sanatçısından Size: Adalar Buluşması II Fotoğraflar: Semra Askeri Uzuner

İlki Büyükada Anadolu Kulübü’nde gerçekleşen serginin ikinci ayağı 12-24 Temmuz tarihleri arasında Heybeliada Halki Palas’ta yapıldı.

HSSK Başkanı Selahattin Sönmez ve eşi Nazan Hanım da sergi ziyaretçileri arasındaydıHSSK Başkanı Selahattin Sönmez ve eşi Nazan Hanım da sergi ziyaretçileri arasındaydıSanatçısından Size, El Sanatları Adalar Buluşması II’de Unesco ödülü sahibi sanatçıların, Bedri Rahmi’nin ve konusunda uzman sanatçılarımızın eserlerini yakından görmek isteyenler Halki Palas’a akın ettiler… Serginin ev sahiplerinden sanatçı Deniz Fidan “neden Adalar” sorusuna kısaca şöyle cevap verdi: “Adalar ve yaz. Yazın Adalar’da Türkiye’nin ve duyarlı insanların toplamı bir arada bulunuyor. Sadece internet üzerinden sergiyi anlatmak yeterli değil. Bire bir temas ve somut olarak görmek, dokunmak sanatın gücüne güç katıyor. Bu nedenle Adalar el sanatlarının hedef kitlesinin bulunduğu yer diye düşünüyorum.

Adalar Buluşması IIYine serginin yok olmaya yüz tutmuş el sanatlarını yaşatmaya yönelik bir amacı var. Bu anlamda daha çok sergi açma hedefimizin olduğunu da belirtmek istiyorum.”

Son değişiklik Pazar, 11 Ocak 2015 14:48
Yorum yapmak için oturum açın