Cuma, 01 Ağustos 2014 00:00

Heybeliada Müzik Merkezi açılsın!

halkicentre-friends.org
Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Dostlara, Müzikseverlere, Adaseverlere çağrı:

Nikiforos Metaxas ve Vassiliki Papageorgiou’nun yıllardır üzerinde çalıştıkları projenin tamamlanmasının ciddi anlamda tehlikeye girdiğini öğrenen biz Adalı ve Ada dostu müzisyenler buna karşı bir kampanya başlatmaya karar verdik. Sizleri imza kampanyası ve bir konser organizasyonundan oluşan çalışmamıza destek olmaya çağırıyoruz.

Harika bir kültür projesinin ticari çıkarlar uğruna heba edilmesine izin vermeyelim! Heybeliada Uluslararası Müzik Arafltırma Merkezi engellenmemeli, tam aksine desteklenmelidir. İlgililer durumlarını bir an önce gözden geçirmelidir. Müzik Merkezi açılmalıdır!

Nedim Hazar Bora - Yönetmen / Müzisyen
Taner Öngür - Müzisyen
Murat Meriç - Gazeteci / DJ

Neden bu kampanya?

Heybeliada Müzik MerkeziFotoğraf: Turgut KuliBiz, Vassiliki Papageorgiou, Nikiforos Metaxas, Ömer Faruk Berksan ve daha birçok Adalının harika bir çalışması olan “Heybeliada Uluslararası Müzik Araştırma Merkezi”nin açılmasını sabırsızlıkla beklerken, projenin anlaşılmaz nedenlerle tehlikeye düştüğünü öğrenmiş bulunuyoruz. Bu nedenle, Türkiye ve dünya kamuoyunun dikkatini Vassiliki, Nikiforos, Faruk ve diğer Adalıların yıllardır çabalayıp gerçekleştirmeye çalıştığı bu anlamlı, güzel ve İstanbul Adaları’na yaraşır çalışmalarına çekmek istiyoruz.On yıl önce, Heybeliada Rum İlkokulu terkedilmiş haldeydi. Çatısı ve birinci katı çökmüş olan binanın iyice harabe olup rantçıların eline düşmesi an meselesiydi. Adada yaşayan müzisyenler Nikiforos Metaxas ve Vassiliki Papageorgiou, Heybeliada Rum Vakfı’na ait olan binayı restore edip uluslararası bir müzik merkezi haline getirme fikrini geliştirdiler. Diğer Adalılarla birlikte kollar sıvandı, işe başlandı. İçyapısı yenilendi, işlenmiş kalaslarla sağlamlaştı-rıldı, temel ve zemin arındırıldı. Almanya’dan getirilen koca koca kirişler yerleştirildi. Çatısı yeniden yapıldı, dış cephesi ve pencereleri yenilendi. İçinde bir konser salonunun da yer alacağı şekilde tasarlanan yeni iç mimaride eski doku özenle korunarak ilerlendi. Yunanistan ve AB fonlarıyla desteklenen restorasyon çalışmalarına, 2010’da İstanbul Avrupa Kültür Başkenti’yken, Türkiye’den de destek geldi.

Türkiyeli müzisyenler olarak Heybeliada Müzik Merkezi’nin açılması ve Nikiforos Metaxas ile Vassiliki Papageorgiou ile dayanışma için bir konserin hazırlıklarına başladığımızı bu vesileyle duyurmak istiyoruz.

Detayları bilgileri önümüzdeki günlerde bu siteden duyuracağız.

Heybeliada Müzik Merkezi Dostları

halkicentre-friends.org

En son teknolojiye sahip bir müzik stüdyosu donanımı alındı. Aletler açılmamış halde kartonlarında duruyor ve Heybeliada Müzik Araştırma Merkezi’nin açılmasını bekliyor.Kısa bir süre önce Yunanistan’ın ekonomik krize girmesinden dolayı maddi destek kesilince bir ara duraksayan çalışmalara İstanbul’un en köklü ve saygın üniversitelerinden biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi sahip çıktı ve yeniden ilerlenecek duruma gelindi. Ama şimdi, restorasyona tam devam edilecekken binadan çıkmaları istenmektedir.Geçmişteki inanılmaz baskılardan sonra İstanbul’u terke zorlanan Rum yurttaşlarımızın geriye bıraktığı kültür, bilim ve eğitim mirasına uygun bu çalışmanın sonlandırılmak istenmesi bizce çok üzücü bir gelişmedir. Arkadaşlarımızın çabalarının ucuz, kısır ve kısa vadeli hesaplar uğruna heba olmasına izin vermemek için bu imza kampanyasını ve web sitesini meslektaşları olan bizler açtık.Biz kültürü ve müziği seven bütün insanları kampanyamızı desteklemeye ve imza atmaya çağırıyoruz

 

Son değişiklik Perşembe, 08 Ocak 2015 00:53
Yorum yapmak için oturum açın