Salı, 07 Ağustos 2018 15:18

Nazım Hikmet Yaz Kampı 4. yılında

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)
Fotoğraflar: 2017 kampından görüntüler Fotoğraflar: 2017 kampından görüntüler


Bu yıl 4. kez düzenlenecek olan Nazım Hikmet Büyükada Yaz Kampı, 6 Ağustos’ta açılacak ve 10 gün sürecek yoğun programın ardından 17 Ağustos’ta tamamlanacak.

Nazım Hikmet ailesini temsilen Gündüz Vassaf, Adalar Vakfı, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Adalar Kent Konseyi işbirliği ile düzenlenen, sponsorluğunu Kartal Belediyesi’nin yaptığı, Adalar Belediyesi’nin de destek verdiği kamp, Kartal Belediyesi’ne bağlı Büyükada Ada-Kartal tesislerinde gerçekleşecek.

Türkiye’nin çeşitli illerinden, 17-19 yaş grubunda kadın-erkek 20 kampçının katılacağı Nazım Hikmet Büyükada Yaz Kampı’nın 2018 programı da dergimiz baskıya girdiğinde şekillenmişti.

Büyükada’nın en güzel koylarından birinde bulunan tesislerde, 20 kampçı ile 3 TOG gönüllüsü 10 gün geçirecekler. Deniz, havuz, spor, sabah jimnastik ve yoga programları, eğlenceli akşam buluşmalarının yanında, pazar dışında kalan tüm günlerde çeşitli atölyelere katılacak, projeler gerçekleştirecekler.

İlk günün atölyeleri arasında Çeşitli Yönleriyle Nazım Hikmet, gönüllülük ve STK buluşmaları var. Atölyelere katılıp deneyimlerini paylaşacaklar arasında TOG kurucusu İbrahim Betil ismi de göze çarpıyor.

İkinci gün atölye programı yoğunlaşacak. 2018 kampının Adalar’a da dokunan projesi, Gülay Kayacan koordinatörlüğünde yapılacak olan ‘Adada Yaşalmak” çalışması olacak. Sözlü Tarih, Kent ve Yaşalmak ekseninde biçimlenen, kent donatılarının ileri yaştaki insanları ne kadar kapsayıcı olup olmadığını anlamaya çalışacakları bir saha çalışması içinde olacaklar.

Kim bilir, belki de bu çalışmanın sonuçları bir sergi ve yayına da dönüşebilecek.

Kampın atölyeleri arasında, Barış, İnsan Hakları, Medya, Toplumsal Cinsiyet, Birlikte Yaşam, Nefret Söylemi, Yayın Dünyası gibi başlıklar bulunuyor.

Kampçılar Adalar’ın çok kültürlü yapısını Tanrının Evleri üzerinden deneyimleyecek, farklı Adalılarla buluşacak, tek pazar gününü ise Adalar Müzesi ziyareti ve tekne ile Adalar ve Boğaz turunda geçirecekler.

Kapanış etkinlikleri yine Kartal Belediyesi sponsorluğunda kamp alanında gerçekleşecek. Sertifika töreninin de yapılacağı son gün etkinliklerine Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz ve Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç da katılacak.

 
02 nhyk 280x
03 nhyk 280x
Son değişiklik Perşembe, 09 Ağustos 2018 01:19
Yorum yapmak için oturum açın