Cuma, 16 Haziran 2017 17:48

Zeyyat Selimoğlu Heybeliada’da anıldı

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Heybeliada Halk Kütüphanesini Koruma Derneği, “Heybeliada Hatırlıyor!” çalışmaları kapsamındaki ilk etkinliğini yazar ve çevirmen Zeyyat Selimoğlu’nun evinin önüne bir plaket yerleştirerek gerçekleştirdi.

6 Mayıs Cumartesi günü yazarın ailesinden, edebiyat çevrelerinden ve adalılardan yaklaşık 50 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, Selimoğlu’nun Refah Şehitleri Caddesi 110 numaralı evinde başladı. Yazarın yeğeni Osman Kulein, Selimoğlu’nun Adadaki gündelik hayatından anekdotlar paylaşırken, yazar ve eleştirmen Feridun Andaç ile Adalı edebiyat öğretmeni Rüstem Kurtoğlu kendisiyle geçirdikleri keyifli anları anlattı.

Çocuklara kitap hediye edildi

Plaketin konulmasından sonra Çiçekli Dağ Sokağı’na geçildi. Şair ve yazar Adil İzci’nin yazarın aynı adlı öyküsünün yazılış hikâyesini anlatmasından sonra dernek gönüllülerinin imece hazırladığı ikramlar eşliğinde ilgili öykü okundu; etkinliğe katılan çocuklara Selimoğlu’nun çocuk romanı Martılar Adası ve Goethe’den çevirdiği Kurnaz Tilki isimli kitabı hediye edildi. Zeyyat Selimoğlu’nun eserlerini yeniden okurla buluşturan Eksik Parça Yayınları’nın da katıldığı program, yazarın yeğeni Şule Kulein’in, yazar Ayşe Sarısayın’ın, Yazarlar Sendikası’ndan Ertan Mısırlı’nın, Selimoğlu’nun komşusu yazar ve yönetmen Handan Öztürk’ün yazarın yaşamına, edebî kişiliğine ilişkin konuşmalarıyla devam etti.

Heybeliada Çiçekli Dağ Sokağı’nın tarihî merdivenlerinde sona eren anma Heybeliada Hatırlıyor etkinliğinin ilki oldu. Heybeli yazarlarını hatırlamaya devam edecek...

 
zeyyat selimoglu 2 280x
zeyyat selimoglu 3 280x
zeyyat selimoglu 4 280x
 

 

Son değişiklik Cumartesi, 17 Haziran 2017 21:31
Yorum yapmak için oturum açın