Salı, 11 Ağustos 2015 21:30

Baki Bilgili ile Avusturya Günleri üzerine konuştuk. İşte anlattıkları:

Ögeyi değerlendirin
(1 Oylayın)
Alliance Quartett Konseri – Heybeliada Ruhban Okulu Alliance Quartett Konseri – Heybeliada Ruhban Okulu

baki bilgili 280xAdalar’a dünyanın bakışı farklıdır. Osmanlı’dan bugüne bu böyledir. Adı üstünde Prens Adaları... Adalar derin bir kültür, sanat biriktirmiştir. Müzik için de bu söylediğim birikim geçerlidir. Biz Avusturya Günleri etkinliği ile Adalar üzerinden Avrupa’ya bir kültür köprüsü kurmayı hedefledik. Adalar’ın alt yapısı buna uygun. İstanbul çok kalabalık ve kozmopolit. Avusturya AB üyesi ve müzik ve sanat alanında çok gelişmiş ve devasa bir birikime sahip bir ülke. Özellikle müzik birikimi... Dolayısıyla kültür köprüsünü en rahat müzik kanalıyla inşa edebileceğimizi düşündük. Avusturyalılarla birlikte benim birçok sanat faaliyetim var. Müzikle bu adımı atarsak gerisi daha kolay gelecektir dedik ve adımımızı atarak bu etkinliği gerçekleştirdik. Üç yıl önce bir konser ve sergi organizasyonuyla başlattım ben bu faaliyetleri. Adalılar karşılık verdi ve devamını istediler. Bunun üzerine, bu yıl şubat ayında Avusturya İstanbul Başkonsolosu’nun davetiyle, Adalar’ın önde gelen kurumlarının temsilcilerine bir yemek verildi. Bu etkinliğin ilk adımı orada atıldı.

avusturya gunleri 1 280xLudus Ensemble konseri – Büyükada / Anadolu KulübüSonra Adalar Vakfı Başkanı Halim Bulutoğlu ile buluştuk. Sadece bir etkinlik değil, birden fazla yapalım, bunları mümkün olduğunca Adalar’ın tamamına yayalım dedik. Büyükada ve Heybeliada bu konuda elverişli ve etkileyici etkinlik mekânlarına sahipti. Anadolu Kulübü ve Ruhban Okulu gibi. Anadolu Kulübü Adalar yönetimi ve özellikle YK üyesi Sabri Kurdoğlu başından beri bizimle zaten. Diğer adalardaki su sporları kulüpleri ile de görüşüldü.

Heybeliada Su Sporları Kulübü başkanı Sayın Selahattin Sönmez büyük ilgi ve destek verdi. Burgazadası’nı da çok istemiştik ama oradaki kulüplerden istediğimiz karşılığı bulamadık.

Böylelikle Büyükada ve Heybeliada’da gerçekleştirilen dört konser ve bir filmden oluşan etkinlik programı ortaya çıktı.

Adalar Vakfı ve Adalar Kent Konseyi ile etkili bir işbirliğimiz oldu. Avusturya Konsolosluğu zaten başından beri devrede idi.

Hepsine teşekkür ediyorum ama asıl büyük teşekkürüm Adalılara. Tüm konserler tamamen dolu salon ve alanlarda gerçekleşti. Herkes çok mutlu oldu. Devamı için büyük cesaret bulduk.

Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.

avusturya gunleri 2 280xDeniz Kurdoğlu Konseri - Büyükada / Anadolu Kulübü
avusturya gunleri 3 280xDilbağ Tokay’ın Genç Çellistleri Konseri – Heybeliada Su Sporları Kulübü
avusturya gunleri 4 280xAlliance Quartett Konseri – Heybeliada Ruhban Okulu
Son değişiklik Salı, 25 Ağustos 2015 17:11
Yorum yapmak için oturum açın