Pazartesi, 06 Temmuz 2015 17:12

Heybeli'de Yağmur

Ögeyi değerlendirin
(1 Oylayın)
Heybeli'de Yağmur Fotoğraflar: Turgut Kuli - Heybeliada

 heybelide yagmur 02 280x210Heybeli’de yağmur bu sefer kötü bastırdı... Gök gürültüsü, tıpırdamalar falan derken bırakın kovadan boşalırcasınayı, baraj kapakları patladı sanki...

23 Haziran Salı gecesinden belliydi bir şeyler olacağı. Sabaha karşı yağmur başladı. Gerçi meteoroloji uyarıyordu saatlerdir. 07.30 sıralarında gök delindi sanki. Heybeli’nin rıhtıma yakın sokakları bir anda dere gibi oldu. Hemen hemen saat 09.30’a kadar sürdü şiddetli yağmur. 08.50 Bostancı motoruna yetişmek üzere evlerinden çıkmaya hazırlananlar sokağa bile inemediler. Heybeli’nin Kuyu Mahallesi’ndeki sokaklar dere gibiydi. Adanın çarşısı, Ayyıldız Caddesi ve rıhtım boyu 15 dakika içinde göle dönmüştü. Kuyu Mahallesi’ndeki bazı evlerin giriş katları su ile dolmuştu. Rıhtım gazinolarının, lokantalarının bazılarının çalışanları çamurlu suyu uzaklaştırmaya çalışıyordu. Kısaca Heybeliada yıllardır görmediği şiddette bir sağanakla karşı karşıya kalmıştı.

Saat 09.30 sıralarında yağmur durdu. Yağmur sesinin yerini homurdanmalar almaya başlamıştı. “Belediye, mimarlar, mühendisler, müteahhitler, taşeronlar, denizin kenarında sel götürüyor, bu ne biçim iş.” Daha önceden olduğu gibi sanırım bundan sonra da benzer her olaydan sonra bu serzenişlere şahit olmaya devam edeceğiz gibi gözüküyor. Çünkü maalesef altyapı bir türlü olması gerektiği gibi olamıyor, yapılamıyor. Sebeplerini de hemen hemen herkes tahmin edebiliyor.

Yağmur yağmadan birkaç gün önce Heybeli’nin bazı yağmur kanalları, kanalizasyon kanalları elden geçirilmiş, temizlenmişti. Bu işlemler yapılmamış olsaydı durum çok daha kötü olabilirdi. Rıhtım boyunca yaklaşık beş metrede bir yapılmış olan mazgalların da böyle bir yağmurda yetersiz kaldığı görüldü. 

heybelide yagmur 03 280x210
heybelide yagmur 04 280x210
heybelide yagmur 05 280x210

 

Son değişiklik Salı, 07 Temmuz 2015 00:18
Yorum yapmak için oturum açın