Perşembe, 03 Eylül 2020 11:00

İyi ki...

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Ne güzel duygudur, ne güzel mutluluktur yürekten “ İyi ki varsın “ demek. Bağlanmak, sevmek, sevilmek, güvenmek, değer vermek, insana azimle yaşama sevinci aşılar. Hayata başlarken bu nimetlerin hepsini birden bulabilmek ömür boyu okunması gereken şükür duasıdır.

Yaşamını paylaşmak, ömrünü bir insana adamak ve bunu duygudan yoksun yaşamaya adeta çaba gösterenlerle yaşadığımız zaman içerisinde başarabilmek, mucize midir sizce? Her şey kendiliğinden oluşmaz, her güzellik de bir arada olmaz. Gerektiği kadar uyum sağlamak şart olsa bile geliştirdiğimiz kişiliğimizden ve koruduğumuz onurumuzdan, iffetimizden kimse için zerre kadar taviz verilmesin. Bu tutum kişinin en büyük üstünlüğü olsun. Sorunları çözmekten çok irdelemeye meyilli olanlar zaten ruhsal yalnızlığı ve huzursuzluğu kabul etmiş insanlardır.

Anılarda bile kalmış bir gönül bağına, bir birlikteliğe, bir hayat arkadaşlığına, yürekte iz bırakmış saygın bir eşe ‘İyi ki vardın’ demek de karşındaki insanı anlayabilme gücü veren bir mutluluktur. Çünkü zordur ama “Yanlışımsın, iyi ki hayatımda olmamışsın” demek de var yaşamda.

Bir damla gözyaşı ile silebiliyor musun tüm üzüntünü? Affedebiliyor musun sana yapılan haksızlığı, özürde bile yaşadığın zihin yorgunluğunu çözebiliyor musun? Duygusal anlamda korkularından arınabiliyor musun? O zaman ya bırak iyice yağsın yağmur, gökten kristal damlacıkları dökülsün, hava hafiflesin, güneş açsın veya aydınlığa dönsün yüzün, dağılsın arkana bıraktığın bulutlar. İlişki anlamında sen birçok “insan” a örneksin.

Yalnız bir ses, bir nefes, bir kucak sevgi değil, yerimize, yurdumuza, evimize, bazen eşyamıza bile “ İyi ki var, iyi ki buradayım, iyi ki olmuş “ demez miyiz? İnsanın dayanacağı bir omuza, elinden tutacağı bir ele, güveneceği bir yüreğe, akla, gözünden içini okuyacağı bir nefese ihtiyacı var. Buna nimet denir. Ayakları üstünde durabilen, hayatla kendi arasındaki dengeyi elinde tutabilen insan ise ancak değerine değer katan insanla mutluluğu paylaşabilir. İnsanın evinde bir köşesi, kendi aşı, kendi toprağı, kendi ananeleri, kendi değerleri, bağımlılıktan ayırt edebileceğimiz kendisini oluşturan alışkanlıkları olmalı. Yozlaşmış her şeyden kendisini korumalı.

Hayatınızda kaç kez ‘İyi ki varsın Kınalıada’ dediğinizi hatırlar mısınız? Adalar değişti demeyi saplantı haline getirenlerimize üzülerek söylerim ki Adalar İlçesi, dünya değiştiği için değişime uğradı. Nüfus çoğaldı, imkânsızlıklar dolayısı ile hizmet yetersiz kaldı. Sevgi bile bir alışveriştir: Verebilen karşılığını alır. Bizden biraz uyum biraz fedakârlık bekliyor Adalar. Hep şikâyet hep şikâyet üreten kişilere sabır gösterip çözüm üretmeye yönlendirmekte fayda var. Akademik kariyeri olup da Ada yönetiminde olan yetkililerin de bir çalışma sistemi var. Olabildiğimizce onlara yardımcı olmaya çalışmalıyız.

“İyi ki varsın Kınalım”, iyi ki senin havanı soluyarak, denizine tutkun, kokunu içime çekerek yazdım hayat romanımı. Yüreğime dokunan her duyguda senin renklerin var. Şu an, yeşilinde umutlarımı, bulutlarında iyi niyetimi, mavinde beklentilerimi, kınalı toprağında küskünlüklerimi, çiçeklerinin renk cümbüşünde düşüncelerimi, lodos dalgalarında fırtınalarımı, acılarımı gömdüm. Birden patilerinin seslenişi ile canlandım sanki. Uçan kuşlarınla bir kucak selam, bir kucak sevgi yolladım yüreğimde yeri olan kalbime dokunan herkese.

Son değişiklik Perşembe, 03 Eylül 2020 15:44
Yorum yapmak için oturum açın