Cengiz Pala

Perşembe, 02 Temmuz 2020 16:52

Fayton Meydanında Yazlık Sinema

Adalar’da yazlık sinema heyecanı yeniden canlandırılıyor. ‘Çekirdek çitleyerek yıldızlar altında film izleme keyfi’ yakında Büyükada fayton meydanında...
Çarşamba, 05 Şubat 2020 15:50

Altın Kalpli Demir Yumruğa Veda

Kınalıada’nın Gurur Kaynağı Zakaryan Unutulmayacak. Türkiye’nin ilk profesyonel milli boksörü olarak spor tarihine geçen Garbis Zakaryan centilmenliği ve dost canlılığı ile öne çıkan bir kişilikti.
“Ben bir kadınım temalı”, fotoğraf ve resim sergisi Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.
Salı, 03 Aralık 2019 10:49

Sait Faik’i hiç görmeden sevmek!

Siz bir şairi, bir adalıyı, bir öykücüyü, onun evine gidip evinde oturup, eserlerini mektuplarını okuyup hiç görmeden sevdiniz mi?
Tiyatromuzun usta oyuncularından, sevilen sanatçı Enis Fosforoğlu, dört yıl önce yerleştiği Büyükada'da "İyi Misin?" oyunuyla adalı sanatseverlerin karşısına çıktı ve stand-up gösterisiyle hem güldürdü hem düşündürdü.
Pazar, 01 Mart 2015 16:34

Adanın görülmemiş kış halleri

Bu kış Adalar’da yaşayanlar için çok farklı bir kış oldu, ne lodos bildiğiniz lodostu, ne de kar, sadece çatıları süsleyen ve hızla geçip giden türden bir kar... Büyükadalılar bu kış lodosun en yıkıcısını, karın en kalıcısını gördü. Lodos özellikle sahil boyunda evi ve işyeri olanları mağdur etti, bir de...