Perşembe, 29 Eylül 2016 13:43

Ada Gönüllüleri Derneği: Barınaktaki hayvan dostlarımız için dayanışmaya!

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)
Ada Gönüllüleri Derneği: Barınaktaki hayvan dostlarımız için dayanışmaya! Fotoğraflar: Semra Askeri Uzuner

02 barinak 280xAda Gönüllüleri Derneği’nin “Adalar Hayvan Barınağı’ndaki zor koşulları aşmak için desteğinize ihtiyacımız var! Sürdürülebilir bir çözümü hep birlikte bulmak ve yıllardır barınağa emek veren gönüllülerimize ‘en az bir paket mama’ bağışıyla destek olmak için 17 Eylül 2016 Cumartesi günü Adalar Kent Konseyi Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenleyeceğimiz etkinliğe sizleri de bekliyoruz!” çağrısı yerini buldu.

17 Eylül’de, Büyükada’nın en güzel bahçesi diyebileceğimiz eski adı ile Adaevi, yeni adı ile Adalar Kent Konseyi Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi hayvansever Adalı ve İstanbullular ile doldu. Ada Gönüllüleri Derneği’nden Başkan Teoman Göral ve YK üyesi Sibel Akkaşoğlu “Adalar Hayvan Barınağı yararına düzenlediğimiz etkinliğimiz tahminimizden daha çok kişinin katılımıyla bizlere gerçek bir dayanışma şöleni yaşattı!” dediler.

03 barinak 280xKermes ile başlayan dayanışma şöleni, etkinliğe gelenlerin getirdiği ve Adalı sponsorların gönderdiği yemek ile devam etti. Kermesten ve gelen misafirlerin katkılarından barınağın sonbahar aylarındaki mama masrafları karşılanmış oldu.

Yemek öncesi Büyükada’da yaşayan sanatçı Bilgesu Erenus’un yönetiminde konuklardan oluşan bir ekiple hayvan dostlarımızı anlatan mini bir tiyatro oyunu sergilendi. Adada yaşayan hemen her hayvanın temsil edildiği oyun bir kez daha bize doğanın tek sahibinin insanlar olmadığını sarsıcı bir şekilde anlattı. Oyunun en güzel perdesi kapanış perdesiydi: “Onları, doğanın bir parçası olan hayvanları barınağa kapatıp, beslenmeleri için etkinlikler düzenlemek yerine, ait oldukları doğada yaşamlarına geri döndürmek, özgürlüklerine kavuşturmak daha güzel değil mi?” İnsanoğlu ah insanoğlu!..

04 barinak 280xAda Gönüllüleri Derneği YK üyesi Sibel Akkaşoğlu dernek olarak barınak sorununa çözüm üretmek ve sahip çıkmak için çalışmalara devam edeceklerini ifade etti. Ve yıllardır büyük bir özveriyle bu konuda çalışan, büyük emek veren Pınar Satıoğlu’na teşekkürlerini iletip bir konuşma yapmak üzere mikrofonu ona uzattı. Hayvan Gönüllüsü Pınar Satıoğlu, derneğin bu soruna el atmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu, on beş yıllık bir gönüllülük sürecinde birçok işe yetişmek zorunda olduğu için artık eskisi gibi koşturamadığını belirtip, etkinliğe katılanların da derneği bu çalışma alanında desteklemeleri temennisinde bulundu.

Gece, konuşmacıların ardından sanatçı Muzaffer Özdemir’in türküleriyle, şelpesiyle konuklara müthiş bir müzik ziyafeti sunarak devam etti. Finali ise Flamenko gösterisiyle Bülent Özdemir yaptı.

Ada Gönüllüleri Derneği, gecenin başarılı bir şekilde sonlanmasında canla başla çalışan dernek emekçisi Özge Togay başta olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerini ilettiler…

Organizasyon destekçileri:

Adalar Kaymakamı Hikmet Dengişik, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Yerlikaya, Adalar Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Özbek, Yürütme Kurulu Üyesi ve Hayvan Hakları Grubu Üyesi Pınar Satıoğlu, Bilgesu Erenus, Muzaffer Özdemir, Bülent Özdemir.

Yemek ve kermese katkıda bulunanlar;

Fıstık Ahmet, Konak Lokantası, Büyükada Şekercisi - Candy Island, Doğa Saklı Bahçe, Akasya Fırın, ASA Fırın, Turan Bakkal

Son değişiklik Pazar, 02 Ekim 2016 19:28
Yorum yapmak için oturum açın