Perşembe, 29 Eylül 2016 13:47

Büyükada Hastanesi açıldı!

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

02 buyukada hastane 280xKartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Büyükada Ek Binası’nın açılışı 9 Eylül 2016 tarihinde gerçekleştirildi.

İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Büyükada Ek Binası’nın açılışı Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Adalar İlçe Kaymakamı Hikmet Dengeşik, İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Lütfullah Orhan, İstanbul Sağlık Müdür Yardımcısı Uz. Dr. Ayşe Türközü, İstanbul Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Bayram Çiçek, İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Yakup Çağ, İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Mali Hizmetler Başkanı Sinan Bayraktar, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Recep Demirhan, Adalar İlçe Sağlık Müdürü Dr. Güliz Ülkü, Adalar Belediye Başkan Vekili Kazım Şakar, Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Yerlikaya, Adalar İlçesindeki Partilerin Başkanları ve Adalar halkının katılımlarıyla gerçekleşti.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Büyükada Ek Binası Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Recep Demirhan açılışta hastane ile bilgiler sundu. Açılan sağlık tesisinin 1500 metrekare arsa üzerinde yaklaşık 2000 metrekare alanda İstanbul Valiliği’nin katkılarıyla bir yıl içerisinde inşa edildiğini belirtti. Doç. Dr. Recep Demirhan konuşmasının devamında şu bilgileri paylaştı:

 
03 buyukada hastane 280x
04 buyukada hastane 280x
05 buyukada hastane 280x
 

“Büyükada Hastanemiz, bir Acil Servis, 5 yataklı Acil Müşahede Servisi, bir Ameliyathane, 12 Poliklinik Odası, bir Radyoloji Ünitesi (USG Röntgen), bir Biyokimya Laboratuvarı ve 5 yataklı tek kişilik nitelikli odalardan oluşmaktadır.

Büyükada Sağlık Tesisimizde acil hizmetler başta olmak üzere 12 farklı branşta sağlık hizmeti sunulacaktır: 1. Dahiliye, 2. Genel Cerrahi, 3. Çocuk Hastalıkları, 4. Kadın Doğum, 5. Fizik Tedavi-Fizyoterapi Ünitesi, 6. Aile Hekimliği, 7. Ortopedi, 8. Göz, 9. Kulak-Burun-Boğaz, 10. Ağız ve Diş Sağlığı, 11. Nöroloji, 12. Radyoloji ve Biyokimya Laboratuvarları.

Ek binada geçen yıl, 2015 yılında 50-60 hastaya sağlık hizmeti sunulurken, bu yıl 2016’da bu ay itibariyle 350 hastaya hizmet sunulmuştur… Hastanenin Adalar halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum…”

Açılış konuşmacılarından Sağlık Bakanı Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken; Adalardaki sağlık hizmetlerinde gelişen fiziki yapılaşma ve insan kaynaklarına değinerek “Ben de bir Adalıyım ve Adalarda yaşanan sıkıntıları bilen bir kardeşiniz olarak bu aşamalara kadar geldiğimiz için mutluyum.” dedi.
Adalar İlçe Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Hikmet Dengeşik, Adalardaki sağlık hizmetlerinde gelinen noktayı vurgulayarak “İnanıyorum ki Adamızın sağlık konusundaki ihtiyacı giderilmiştir.” dedi. Ayrıca Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Büyükada Ek Binasının yapımında emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.
İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sayın Doç. Dr. Ahmet Lütfullah Orhan, Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliğinin bölgesel sağlık hizmetlerindeki artan ivmeye olan katkılarını sayısal verilerle sunarak “Paylaştığımız temel ilkeler ve hedeflerimiz dahilinde; yeni Hastanemizin bölge halkımıza sunulan sağlık hizmetine katkı vermesini ve hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Bilindiği üzere 1999 Ağustos Depremi nedeniyle hasarlı olan İstanbul İli Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Büyükada Ek Hizmet Binası 2013 yılında yıkılarak geçici olarak hastane yerleşiminin hemen yanına kurulan prefabrik binada hizmet sunmuş, 2016 Ocak ayında inşaat tamamlanarak yeni binasında hizmete geçilmiştir.

Son değişiklik Pazar, 02 Ekim 2016 20:05
Yorum yapmak için oturum açın