Cuma, 30 Eylül 2016 12:02

Adalar Kent Konseyi Genel Kurulu yapıldı

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Özbek oldu

02 konsey secimleri 280xAdalar Kent Konseyi’nin Genel Kurulu 3 Eylül 2016’da, Adalar Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı.

Kurul seçimine tek aday olarak katılan Adalar Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Özbek ikinci kez başkan seçildi. Özbek, seçime katılıp oy kullananların tamamının desteğini aldı.

Kurul seçimlerinde yeni yürütme kurulu da şu isimlerden oluştu:

Pınar Satıoğlu, Abdurrahman Küçüksarı, Agni Küçüknikolaidis, Yaşar Kaynak, Silvio Salamon Ovadya, Begüm Yavuz, İsmail Çiftçioğlu.

Seçim sonrası 2. kez Kent Konseyi Başkanı seçilen Prof. Dr. Sinan Özbek’in katılımcılara yaptığı teşekkür konuşmasında; “Yola devam edeceğiz…” dedi. Konuşmasının devamında katılımcılara ve adalılara şu mesajları iletti:

“Ben ve yürütme kuruluna seçilen arkadaşlarımın bu görevi elinden gelen en iyi şekilde yapmaya çalışacağına emin olabilirsiniz. Biliyorsunuz, Kent Konseyi Meclisi ve çalışma grupları Adaların ihtiyacına göre kuruldu. Daha kurulması gereken çalışma grupları var. Bunlar için sizden destek bekliyoruz. Bütün bunları yaparken, kent konseylerinin gönüllülük esasına göre çalıştığını kavrayamayan birtakım çevrelerin son derece kötü niyetli saldırılarını göğüsledik. Bu küçük grupçukların Ada siyasetine iştigal ediş şekli sadece ve sadece zehirli bir düşmanlık havası yayıyor. Bu grupçuklara yaptıkları şeyin hiçbir faydası olmadığını hatırlatmak istiyorum. Bu negatif müdahale tarzı, belki de kendi olumsuz, acılarla şekillenmiş, mutsuz ve umutsuz kişiliklerinin bir yansıması.

03 konsey secimleri 280xAdalar’daki siyasi hayatın her alanına sirayet etmiş bu negatif siyaset ve müdahale tarzına kulak asmıyoruz. Bu verimsiz, kısır tutumu aşmanın yolunun iş yapmak olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla biz, bir kent konseyinin gücü ve yetkisi oranında tanımlanmış işlere kendimizi vereceğiz. Yola devam edeceğiz!

(…) Ben şunu söylüyorum: Adalar bizim evimiz, evimiz için çalışmak, onu daha güzel kılmak için uğraşmamızı kim hangi hadle engelleyebilirler ki?
Konuşmamı sonlandırmadan önce Adalılara şu çağrıyı yapmak istiyorum: Adaların her gün daha boyutlu sorunlara yuvarlandığını her Adalı görüyor, biliyor. Gelin hep beraber bu olumsuz gidişe dur diyelim. Bu ancak çok ciddi bir sivil toplum davranışıyla mümkün olabilir. Bunu yapamazsak çocuklarımız bizden hesap soracak…”

Son değişiklik Pazar, 02 Ekim 2016 17:52
Yorum yapmak için oturum açın