Perşembe, 29 Eylül 2016 13:34

Adalar’ın yarışması MacerAda’nın 4.sü gerçekleştirildi

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)
Adalar’ın yarışması MacerAda’nın 4.sü gerçekleştirildi Fotoğraflar: Füsun Karataş

İlki 8 Eylül 2013 tarihinde yapılan MacerAda yarışlarının 4.sü Büyükada’da 3-4 Eylül 2016 tarihinde gerçekleşti. Yüzme, bisiklet ve oryantiring parkurlarından ve bonus etaplardan oluşan MacerAda yarışının adı, artık gelenekselleşmesi yanıyla da bilinir-tanınır oldu.

MacerAda, İstanbul Adaları’ndan Burgazada ve Heybeliada’da 2013 yılında ilk kez düzenlenen macera yarışıdır. Organizasyonda Adalar Turizm Geliştirme Merkezi çatısı altında Adalar Belediyesi, Adalar Kent Konseyi, Adalar Vakfı, Heybeliada Gönüllüleri Derneği, Heybeliada Su Sporları Kulübü yer almaktadır. Yarışmanın düzenlenmesinde Adalar’daki su sporları kulüpleri (Büyükada Deniz Kulübü, Adalar Su Sporları Kulübü (ASSK), Burgaz Deniz Kulübü, Kınalıada Su Sporları Kulübü, Yıldırım Spor Kulübü) ve Kızılay Adalar Şubesi işbirliği ve desteği de mevcuttur.

Bu yıl 4.sü yapılan MacerAda 2016; Adalar Belediyesi, Adalar Kent Konseyi, Adalar Vakfı, Heybeliada Su Sporları Kulübü, Heybeliada Gönüllüleri ortaklığı, Büyükada Deniz Kulübü, Türk Kızılayı ve Adalar Rotary Kulübü işbirliğiyle gerçekleştirildi.

2016 yarışlarının teknik organizasyonunu Dağ Keçisi ve İstanbul Orienteering Grubu üstlenirken, Salcano, Kar Spor, Magma Dergisi, Vitamin.com.tr, Arbella Makarna, Ayder Su, ve Race Time Keeper yarışın bu yılki sponsorları oldu.

06 macerada 280x
07 macerada 280x
08 macerada 280x
 

3-4 Eylül 2016 tarihinde yapılan Macerada yarışlarının yüzme etabı Heybeliada önlerinde başladı ve yarışmacılar Büyükada Nizam’da yer alan koya kadar yüzdüler. Yarışmacıların yarısından fazlası da, 400 m uzunluğundaki bonus etabı tamamladılar.

Yarışın bisiklet ve oryantiring etapları, Büyükada’da koşuldu. Bu yıl gözleri bağlı atılan mini kale penaltı ve tangram ile fayton çekme etabı yarışçılar için Bonus puanı alınan hedef etaplardı.

2013-2014-2015 yarışlarında tek kategoride yapılan yarış bu yıl farklı olarak kadın-kadın, kadın-erkek ve erkek-erkek kategorilerinde yapıldı.

Yarışmayı kazanan tüm kategorilerin birinci takımlarına Salcano’dan 6 adet bisiklet, Kar Spor ve Vitamin.com.tr’den tüm kategoride ödül alan 18 yarışmacıya özel kürsü ödülleri ve Magma Dergisi’nden yine kürsüye çıkan 18 yarışmacıya 6 sayılık abonelik hediye edildi.

03 macerada 280x
04 macerada 280x
05 macerada 280x
 

Adalar ilçesinde okuyan öğrenciler de yine macera dolu saatler yaşadılar. Şehit Murat Yüksel İlköğretim, 125. Yıl Atatürk Ortaokulu ve Büyükada İmam Hatip Ortaokulu’ndan öğrencilerin katılımlarıyla MacerAda daha da şenlendi. Ana sınıfından minik öğrencilerin de yarıştığı 100 m. koşusunda tüm öğrenciler eğlenirken sportmence yarışmanın keyfini de hissettiler. Ve sportmence yarışmayı da deneyimlediler. Yarışmada keyifli dakikalar yaşayan ve yaşatan öğrenciler ile onlara refakat eden öğretmenlere 2016 MacerAda madalyaları takıldı. İskelede kendileri için hazırlanan özel etapta yarışan tüm öğrencilere Adalar Rotary Kulübü sponsorluğundaki tişörtler hediye edildi.

Kar Spor ise tüm yarışçıların ve hakemlerin tişörtlerinin sponsoruydu.

Yarışma günü Adalar Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanı Gül Bolulu ve çalışma grubu üyeleri meydanın yanındaki çimlerin üzerinde kurulan resim atölyesinde kendilerine bir sanat noktası oluşturdular. Onlarca Adalı çocuğun yer aldığı atölye çalışmasında birkaç saat boyunca özgürce kolektif olarak özel resim çalışmaları yaptılar. Adalı çocuklar boyama çalışması sonrası hazırlanan özel etapta tatlı bir rekabetle yarıştılar.

02 macerada 840x

 

4. Adalar arası MacerAda yarışlarında dereceye giren takımlar şunlar oldu:

Kadın-Kadın’da;

  1. Moms Power - Pınar Başol / Gonca Ünal
  2. Hobbitler - Pelin Çelik / Şeyma Kolaylı
  3. Bremen Mızıkçıları - Meltem Kaya / Ayşen Sibel Palabıyıkoğlu

 

Erkek-Erkek’te

  1. Kertenkeleler Ankyra - Doruk Balkan / Mustafa Kerem Topuz
  2. Keltoşlar - Ali Öner / Kemal Çobanyıldızı
  3. Combat Diver - Fırat Dizman / Mahmut Yavuz

 

Kadın-Erkek’te

  1. Bremen Mızıkçıları - Sibel Berna Çankaya / Fatih Bay
  2. Biçerdöver - Sinem Tüzer / Ömer Tüzer
  3. Diren Adalar - Nilhan Yüksel / Ulaş Önol

 

5. Adalar Arası MacerAda Yarışları 2017 yılında 9-10 Eylül günlerinde düzenlenecek. Organizasyon ekibi 5. MacerAda’nın yeni sürprizlerle gerçekleşeceğini belirttiler.

10 macerada 280x
11 macerada 280x
12 macerada 280x
 

Macera yarışı, farklı spor disiplinlerinin aynı yarış içerisinde toplandığı, doğal ortamlarda koşulan, kuralların, koşullara göre değişebildiği ve yarışçıların asıl amaçlarının öncelikle eğlenmek olduğu özgün bir yarıştır.

Genellikle farklı branşlardaki doğa sporcuları ilgi gösterse de gelinen aşamada kendi sporcularını da yaratmıştır. Dağcılık, oryantiring, bisiklet, atletizm vs. branşlarındaki sporcular hem kendilerini sınamak, hem başka branşlarda da aktivitede bulunmak ve asıl olarak bir macera yaşamak ve keyif almak için bu yarışmalara katılırlar. Macera yarışları, kondisyon, güç, dayanıklılık, motivasyon gibi unsurların yanında planlama, strateji, takım olma gibi sosyal yetileri de gerektirmektedir. Esas olan başkasıyla değil doğayla ve kendi sınırlarınla yarışmaktır.

Bu yarışma, aynı zamanda İstanbullulara Adalar’ı yeniden tanıtmak, gerek doğa sporları için gerekse de sadece keyifli zaman geçirmek için yanı başlarındaki alternatif olduğunu bir kez daha hatırlatmak amaçlı olduğu gibi; Adalarda yüzme, koşu, bisiklet, treking, oryantiring, yelken, kano ve daha birçok doğa sporunun aynı mekânlarda yapılabileceğini yerinde göstermek ve Adalar’ın mimarisiyle o eşsiz havasını ciğerlerinize çekebileceğinizi bilmenizi sağlama hedefini de taşımaktadır.

Son değişiklik Pazartesi, 03 Ekim 2016 14:12
Yorum yapmak için oturum açın