Cuma, 29 Nisan 2016 14:33

Faruk Berksan’a kütüphane ‘en’leri ödülü

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)
1 Nisan 2016 Cuma akşamı, Orhan Kemal Kütüphanesinde yapılan törenden 1 Nisan 2016 Cuma akşamı, Orhan Kemal Kütüphanesinde yapılan törenden

02 kutuphane odulu 280xOrhan Kemal KütüphanesiBu yıl 52.’si kutlanan kütüphane haftasının teması olarak Unesco’nun “Uluslararası Küresel Anlayış Yılı” ilan etmesi doğrultusunda Kültür Bakanlığı “Kütüphanelerin Uluslararası Kültürel Anlayışın Gelişmesine Katkıları” olarak belirlemişti.

Ayrıca Türkiye Kütüphaneciler Derneği Genel Merkezi temayı “Kütüphane ve İnsan” olarak belirledi.

TKD İstanbul Şubesi olarak ilgili kurumlar ile yapılan toplantılar sonucunda her iki temayı ortaklaştırmak ve son yıllarda ülkeye yoğun göç olmasıyla birlikte hem göçmenlere hem de yüzyıllardır aynı topraklarda birlikte yaşanılan kültürlere de kütüphane hizmeti verilmesi gerekliliği düşüncesiyle İstanbul için “Kütüphaneler ve Çokkültürlülük” teması belirlenmişti.

Bu temalar çerçevesinde hafta boyu çeşitli etkinlikler, forumlar, paneller, dünden bugüne Anadolu kültürleri ile ilgili etkinlikler ve kitaplarının tanıtılması, her alanda toplu kitap okumaları, okumaya pedallemeler gerçekleştirildi.

Kütüphane haftası kapsamında gerçekleşen bir etkinlik de “Kütüphane ‘en’lerine ödül verilmesi”ydi.

Adalı Dergisi İmtiyaz Sahibi Ö. Faruk Berksan da Beyazıt Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi’ne yaptığı katkılardan dolayı ödüle layık görüldü.

1 Nisan 2016’da İl Kütüphanesi’nde yapılan bir törenle İstanbul Orhan Kemal İl Halk Kütüphane Müdürü Süheyla Acar’dan ödülünü aldı. Kitaba, kütüphaneye, dolayısıyla insan gelişimine ve ilerlemeye yaptığı katkılardan dolayı biz de Adalı Dergisi olarak Faruk Berksan’a teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Son değişiklik Pazartesi, 02 Mayıs 2016 15:28
Yorum yapmak için oturum açın