Cuma, 29 Nisan 2016 14:33

Adalar Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

03 topluluk 280xYaman Kahraman yönetimindeki Adalar Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, 2011 yılında kurulmuştur. 5 yıldır koronun şefliğini yapan Yaman Kahraman, Ankara Radyosu Koro Fasıl Şefi, Kanun Sanatçısı Gültekin Aydoğdu’nun öğrencisi olup, beş yıl boyunca kesintisiz olarak derslerine katılmıştır. Yaman Kahraman, Tambur Sanatçısı merhum Ertan Sayan’dan da dersler aldı. Koro şefliğinin yanı sıra ud dersleri de vermektedir. Ve kendisi aynı zamanda bir ud yapım ustasıdır. Yaman Hoca’nın el yapımı udları da büyük ilgi görmektedir.

Koronun çalışmaları, yaz kış devam etmektedir. Beş kişiyle başlanılan koro çalışmaları şu an 27 kişiye ulaşmıştır. Koronun üyeleri sadece Adalılardan değildir. Koro, İstanbul’un değişik birçok semtinden gelen sanat müziği sevdalılarıyla doludur. “Bakırköy, Florya, Beşiktaş gibi semtlerden katılımın olduğu koroya, Ada yerli halkının da daha çok duyarlı olmalarını” istiyorlar.

Her hafta Pazar günü yapılan koro çalışmaları ve konserleri kendi bünyelerindeki saz arkadaşlarıyla yapmaktalar. Kendileri her biri profesyonel olan saz arkadaşları Keman Mehmet Erkoç, Ud Uğur Sakallıoğlu, Kanun İlhan Baykan, Bendirler Meral Erkoç, Sadiye Baykan tüm çalışmalarda ve konserlerde yer almaktadırlar.

Bugüne kadar pek çok konserleri oldu. Kış aylarında Hasan Ali Yücel, Küçükyalı Kültür Merkezi, Maltepe Kültür Merkezi ve çeşitli huzur evlerinde konserler verdiler, vermeye de devam ediyorlar.

02 topluluk 280xAdalar Belediyesi Korosu olarak Türk Sanat Müziği’ni Adalar’da sevdirmek, Türk Musikisi Kültürü’nü gelecek kuşaklara aktarmak amacında olduklarının altını çizmekteler.

Haziran ayı itibariyle Adalar’ın çeşitli yerlerinde yaz konserlerinin olacağının müjdesini veriyorlar. 14 Mayıs’ta Kartal Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde Yaza Merhaba Konseri’yle bir araya gelecekler ve 21 Mayıs’ta Amasra Konseri’ni gerçekleştirecekler.

Tüm Sanat Musiki severleri Büyükada’daki Belediye Binası’nda, her Pazar saat 14.00-17.00 arasında yapılan koro çalışmalarına bekliyorlar.

Adalı Dergisi aracılığıyla da, Belediye Başkanı Atilla Aytaç ve Başkan Yardımcısı Mahmut Yerlikaya’ya, kendilerine sundukları katkılardan dolayı ayrıca teşekkürlerini iletiyorlar.

Son değişiklik Pazartesi, 02 Mayıs 2016 15:45
Yorum yapmak için oturum açın