Cumartesi, 02 Ocak 2021 17:13

Trump seçimi kaybetti ama kabus devam ediyor!

Ögeyi değerlendirin
(1 Oylayın)

Adamın ne olduğu seçim sonrası hareketlerinden iyice anlaşıldı. Yerleşik adetleri bozarak Biden ekibine geçiş düzeninde zorluk çıkardı. Daha da vahimi seçimi kaybettiğini kabullenmeyip her türlü mahkemeye başvurup reddedildi. İşin rezaleti 29 eyaletin başsavcıları da bu saçmalığa katıldı. Allahtan Amerika’da mahkemeler “emir” almıyor! İleride, kendisi aleyhine dava açılıp mahkûm olmaktan korktuğundan olacak, giden Başkanın af yetkisini kendisi için kullanmak gibi Roma hukukunun dahi öngörmediği bir durumu dahi düşünmüş. Belki de yapmaya kalkar. Dahası var. Sıkıyönetim ilan edip seçimleri yenilemeyi dahi tartışmış. Seçim aletlerine el konması tartışılmış. ABD’de de her şeye evet demeyen askerler bu işler için ordunun kullanılamayacağını söylemişler. Dahası 6 Ocak’ta Kongre’nin usulen seçimi onaylamasının Cumhuriyetçi temsilcilerle önlenmesini istiyormuş. Trump sanki başka ülkelerdeki diktatörlere akıl veriyor, örnek oluyor!

Böyle bir meczubun ABD’nin başında olmuş olmasının fevkalade tehlikeli olduğu açık. Parmaklarının ucunda nükleer tetik var. Aslında Başkan olmasa akli dengesizliği dolayısıyla dışarıda dahi olmaması gerekti. Başkan Yardımcısı Mike Pence bile Trump’tan uzak duruyor. Pence kamuoyunun önünde aşı oldu. Gözü kapalı Trump taraftarlarını aşı olmaları konusunda ikna için... Trump sanki ABD’de pandemi yokmuş gibi tek kelime etmiyor bu dönemde. Bu meczubun tekrar seçilmesinin Türkiye için daha iyi olacağını söyleyen bazı meslektaşlarımın ve iş çevrelerinin kulakları çınlasın! Pandemiye ek olarak Trump kabusu yönetimin resmen el değiştireceği 20 Ocak tarihine kadar devam edecek anlaşılan. Trump’ın pençelerindeki Cumhuriyetçiler de bile yavaş da olsa kopmalar başlıyor.

Bu arada ABD istihbarat servisleri ABD’ye yönelik son siber saldırı konusunda Rusya’ya işaret ederken, kendi Dışişleri Bakanı Rusya derken, Trump Rusya’ya toz kondurmuyor. İş bağlantılarından bahsediliyor. Bence Trump Putin’e GEBE. 2016 seçimlerini hatırlayın. Hillary Clinton aleyhine kampanyayı Rusya’nın yönettiği ABD istihbarat kurumlarının ortak raporu. Trump o raporu kaybettirdi adeta. Onun için gebe diyorum. Narsist bir adam. Yalancı ve şarlatan. Bu adamın seçimlerde 70 milyon üzerinde oy alması ise Amerikan halkının yüz karası.

Müstakbel Başkan Biden, kadın erkek, zenci beyaz, kızılderili ve homoseksüellerden kurulu kendi alanlarında uzman bir teknisyenler kabinesi kuruyor. Tamamen liyakate dayalı. Böyle her kesimi kucaklayan kabine Amerikan tarihinde bir ilk. Böylece kendi Demokrat Partisi içindeki eğilimleri de birleştirmiş oluyor. Trump gibi kampanyasına yardım eden iş adamlarına dayalı bir ekip değil. Liyakat önemli; hele enkaz devir alıyorsanız. Şu anda ABD enkaz. Büyük ölçüde Trump eseri. Biden’in işi zor. Ama bir artısı var. Trump’tan sonra geliyor. Ondan kötüsünü yapamaz.

Son değişiklik Cumartesi, 02 Ocak 2021 23:43
Yorum yapmak için oturum açın