Perşembe, 02 Nisan 2020 10:28

“Buyurun Kaymakam Bey, siz anlatın.”

Sema Razak
Ögeyi değerlendirin
(1 Oylayın)

Masal

Burgazada’da doğanın içinde hayvanlarla birlikte masal gibi bir hayat yaşadığımız için beş yıl önce doğan kızımıza da Masal adını verdik. Masal kızımız atları, köpekleri, kedileri, tavukları ve güvercinlerine bakmak için iki yaşından itibaren her gün sabah akşam babasıyla ahıra gidip geldi.  Folluklardan yumurtaları toplar, yemliğin içinde atların yemeğini böler, kedi ve köpeklerin su kaplarını doldurur ve hem evde hem de ahırda ciddi sorumlulukları vardır. Eve gelince de akvaryumdaki balıklarını ve evdeki köpeğini besler. Hayatımızın rutinini çok seviyor ve mümkün mertebe şehre inmekten kaçınıyorduk. Her kim bunu anlamadı, yerdi, garipseyip anlam veremediyse de umursamadık. Yaş, sosyal sınıf, mezhep her şey apayrı olsa da çok şanslı olduğumuz için bulduğumuz aşktı.  Bu Tolga için ömür boyu, benim için 15 yıl ve Masal için 5 yıl sürdü.

Derken 2020 başında hayatımız tepetaklak oldu. Karar mekanizmalarında hiç dahil olamadığımız ve şeffaf yürütülmeyen bu süreçte Tolga’nın 150 yıldır Adalar’da süregiden mesleği bitti.

Önce faytonlar ve faytonculuk yasaklandı. Ardından atlarımız elimizden alınmaya çalışıldı.

Fayton ahırlarının sorumlusu olan İBB iştiraki İspark’tan gelen bilgi umutlandırmıştı hepimizi.  Atlarını IBB’ye vermeyenlere alan tahsis edeceği sözüydü umutlandıran. Bir nefes almış, acaba binicilik kulübü kurar da orada bakımını yapar mıyız diye filizlendirdiğimiz umudumuzu, Belediye Başkanı Erdem Gül’e ile paylaşan arkadaşlarımız da aldıkları dönüşle (ruhsatınız hazır) bu umudu güçlendirmişti.  

Bir yandan içimiz rahat etti ama derken peşpeşe felaketler geldi. Önce Türkmen seyislerimiz toplandı, Tuzla’dan deport. Sonra rakamlar konuşuldu, atlar unutuldu. Kiracılar gitti, atlar İBB’de toplandı. Atlar için her bir gün her şey çok kötüye gitti.

Ve sonunda Ahırlar yıkıldı Korona Günleri’nde…

Şimdi Vali adada tek bir toynaklı kalmayana kadar diyor.

Buyurun Kaymakam Bey. Siz bu çocuğu kucağınıza almıştınız bir müsamerede Burgaz’da, buyurun siz anlatın Masal’a toynaklı olduğu için binek atı Seheryeli’ni onun elinden zorla alınacağını.

Son değişiklik Cuma, 03 Nisan 2020 07:56
Yorum yapmak için oturum açın