Pazartesi, 01 Mayıs 2017 14:40

Heybeliada’da Çevre Çalıştayı

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

calistay 04 x280

ADYSKD, Heybeliada’da Deniz ve Çevre Çalıştayı’nı gerçekleştirdi. Adaların öneminin vurgulandığı, daha yaşanılır bir ada ve çevre için neler yapılabilir üzerine beyin fırtınasının yaşandığı çalıştayda ADYSKD Başkanı Volkan Narcı şu açıklamalarda bulundu:

“ADYSKD (Adalar Denizle Yaşam Ve Spor Kulübü Derneği) olarak ilk kurulduğumuz günden beri ufuk çizgimizi hep ileriye taşıdık. Daha başarılı ve sonuç odaklı çalışmalar yapmaya çalıştık. Ülkemiz, milletimiz, denizlerimiz için mücadele vererek, gelecek nesillerimizin de mavi denizlerimizi görmesi, sevmesi ve koruması için çalıştık. Adalar, Marmara ve denizlerimiz için önemli politikaların geliştirilmesine katkı sağladık, bundan sonra da daha iyi projeler üreterek bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Birlikte daha büyük başarılara imza atacağımıza ülkemiz denizlerimiz de ilkleri yaşatmaya devam edeceğimize inanıyorum.

Çalıştayımıza İstanbul Valiliği, Adalar Kaymakamlığı, Adalar Belediyesi, Adalar Vakfı, Gıda Tarım, Çevre Şehircilik, Orman Su Bakanlıkları İstanbul Temsilcileri, Botaş, Balıkçı Kooperatifleri, Tüdav, Turmepa, Wwf, Gelbalder, İstanbul Üniversitesi/Su Ürünleri Fakültesi ve Deniz Bilimleri Enstitüsünün çok kıymetli hocaları, Marmara Belediyeler Birliği, TSSF federasyonu, Kudenfor, Doğa Koruma Derneği, STK’lar, Derinlere Saygı Dalışı Üyeleri, Akut Su Altı, Milliyet Gazetesi Gökhan Karakaş, Yerel Basın, Serco Ekşiyan, diğer paydaşlar ile birçok kamu kurum ve diğer kuruluşların temsilcileri katılarak çok değerli katkılar sağladılar.

Bu süreçte, baştan sona her türlü hazırlıklarda günlerdir yorulan, emek veren ve uykusuz kalan değerli yönetim kuruluma sevgili Nesrin Karanfil ve toplantı mekânı için son ana kadar her detayla ilgilenen HSSK Yönetimine, müdürü İbrahim Macit ve kulüp çalışanlarına ve tabii ki akademisyen hocalarımıza sonsuz saygı ve teşekkürlerimi iletmek istiyorum. İyi ki varsınız ve GELECEK İÇİN HEP var olun...”

calistay 02 280x
calistay 03 280x
 

Çalıştay sonuçlarında;

Adaların Güney’inden, Büyükada ve Neandros adası arasından geçen Botaş boru hattının yasak olmasına rağmen yoğun balıkçılık faaliyetlerinden zarar gördüğü;

Hassas Marmara ekosisteminin korunması için nefes alanlarının yaratılması;

Geleneksel balıkçılık varlığını koruması be tarihi mirasımıza sahip çıkılması için koruma alanlarının olması;

Mevcut Yasak alanın büyütülmesi gerekliliği;

Ve Neandros yasak alanın içine alınması farklı noktalarda yeni koruma alanları yaratılması için ortak bilgi paylaşımı olmuştur.

Son değişiklik Salı, 02 Mayıs 2017 17:41
Yorum yapmak için oturum açın