Pazartesi, 02 Ocak 2017 23:30

Adalı Gezginler

Ögeyi değerlendirin
(1 Oylayın)
Barbare Bağ Evi Barbare Bağ Evi

02 gezginler 280x16 Ekim 2016 güneşli bir pazar günü Adalı Gezginler Barbare Bağ evine bir gezi düzenledik.

Yazdan kalan sıcacık bir güneşe kapılıp sıcacıktı dost sohbetlerimiz; yine ve yeniden Bağları gezdik, mahzene indik, şarap yapımı ile ilgili bilgi aldık.

Lezzetli çorba ile başlayan yemeğimiz ızgaralar ile devam ederken pembeden kırmızıya, yıllanan şarapların tadına bakıp, üzüm yaprağından sarmaları meze yaptık.

En güzeli birlikte olmak ve toprağın bereketini hissetmekti  aslında...

gezginler toplu 280xBarbaros Bağ Evi, Tekirdağ’ın Barbaros kasabası tepelerinde Yazır Köyü Karaağaçlık Mevkiinde yer alan 230 dönüm Barbare Bağları içinde yer almakta. “Topraktan alınanı tekrar toprağa vermek” ana felsefesiyle yola çıkılan, organik, sürdürülebilir ve biodinamik yöntemler kullanılarak tarım yapılan bu bağların içindeki bağ evi ve restoran 12 ay ziyaretçilere açık.

Bağ evi konaklamalı veya günübirlik ziyaret edinilebiliyor. Kış aylarında şömine keyfi yapılıyor, bahar aylarında bağların uyanışına şahit olunuyor, yaz aylarında güneşle lezzetlenen ve yeterli olgunluğa erişen Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Grenache ve Mourvedre üzümlerinin sabahın erken saatlerinde toplanarak “şato tarzı” ile işlenmesine eşlik edinilebiliyor. Ve gün batımına yaklaşırken barbekü eşliğinde Marmara Denizi manzarasının keyfine varılıyor.

Yeni bir Bağ Evi gezisinde buluşmak üzere sözleşen grubumuzla birlikte Bağ Evi ziyaretinin tadını çıkarıp, bizi getiren 2 otobüse binerek İstanbul’a doğru yola koyulduk.

manzara 2 840x
mantar x280
saraplar x280
saraplar 2 x280
 
 
 
 
Son değişiklik Salı, 03 Ocak 2017 04:37
Yorum yapmak için oturum açın