Anne-baba olduğumuzda çocuğumuzun sorumluluğunun, zihinsel ve ruhsal gelişiminin yalnız bize ait olduğunu zannederiz. Oysa bir çocuğu birçok insan yetiştirir. Çocuğu yetiştiren insanların duruşu ve düşünce yapılarının toplamıdır evlat. Bizlerin ve evlatlarımızın öğretmenleri, toplumumuzun en büyük mimarlarıdırlar.
Onları sadece okullarda değil hayatın her alanında görmekteyiz ve kimi zaman öğretmenlik belgeleri ile de sınırlı değildirler bizlerin kişiliğini kilim gibi dokurlarken. Sevginin ve saygının tekrar tekrar üretilmesini borçlu olduğumuz öğretmenlerimizin var oldukları her gün kıymetlerinin bilinip, maddi ve manevi önlerinin açılmasını ve işlerini yapabilmelerini yine toplum olarak bizler sağlayabiliriz.
Çocuklarımızı ve kendimizi ne kadar çok kimi zaman eğiten kimi zaman da sadece öğreten insanlarla zaman geçirtirsek, o çok istenilen muasır medeniyetler seviyesinin üzerine de taşıyabiliriz.
Çocuklarım Gülay Kayaoğlu ve Nilay Kayaoğlu’nun bugüne kadar eğitimlerinde emek vermiş tüm değerli eğitim-öğretim neferlerine saygılarımı sunmayı ve minnetimi dile getirmeyi borç bilmekteyim.
Anaokulu öğretmenimiz; Sinem Özen,
İlkokul öğretmenleri; Fatma Bozkurt ve Ayşegül Uçar Görgün,
Drama; Ayşegül Özünal Sağlam,
Sahne Sanatları; Ali Kırkar,
Etkili Okuma ve Yazma; Çiğdem Odabaşı, Nehir Sevimli ve birkaç günübirlik dokunan gönüllü öğretmen,
Resim; Ali Naki İlhan, Ressam Galip Noyan, Müjde Kübik, Eda Aygün, Ünay Kızıltan, Ekrem Aydar,
Seramik; Burçak Kızılçay, Sevgi Çekiç, Gül Bolulu,
Satranç; İsmet Tanfer,
Yüzme; Simay Yavuz, Gözde Sezgün ve birkaç günübirlik dokunan öğretmen,
Müzik ve Ritim; Cenk Durmaz, Begüm Ayangil, Devrim Urun,
Piyano ve Keman; Duygu Altekin,
Piyano; Sebastian Curiel,
Koro; Gülbin Çelebi,
Solfej; Hüseyin Doğan,
Beden Eğitimi; Özdemir Garip, Seda Yıldız, Bülent Şahut,
Matematik; Faruk Mungan, Burcu Işık, Oya Ünal, Rengin Gülbay,
Fen; Banu Köseli, Gülendam Halimoğlu,
Türkçe; Ozan Yörük, Emine Sahun, Zehra Akça,
Sosyal Bilgiler; Serhat Polat,
Din; Şule Savaş, Yerantik Külhanyan,
İngilizce; Yağmur Devrim Tekkan, Ayşil Ovat, İlksen Öğretmen, Zeliş Öğretmen, Richard Kopacz, Fadime Gültekin,
Bilişim, Özkan Durmaz,
Tekno Tasarım Gülçin Hacım,
Boş dersler Recep Kızılırmak.
Yaklaşık 50 farklı karakterin ve alanlarında uzman insanların bilgi birikimlerine şahit olan bu çocuklar gerçekten büyük bir emeğin ve maddi olarak da zaman olarak da büyük bir sermayenin ürünü oldular. Toplumun bir bireyi olurken geçirdikleri bu aşamalar onların da bizlerin de gelecekteki yaşamlarımıza umut ve güven duymamıza vesile oluyor.
Hiç kimse için mükemmellik söz konusu olamasa da farklı bakabilmek ve en önemlisi farklı düşünüp fark yaratabilmek için insanlar arasındaki farklara da şahit olmak şart diye düşünüyorum.
Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarken henüz 10 ve 12 yaşlarındaki çocuklarımızın gelecekte karşılaşacağını ümit ettiğim diğer öğretmenlerimizi de büyük bir merak ve umutla bekliyorum.