Çarşamba, 30 Kasım 2016 15:25

Ulaşmak istiyoruz!

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Adalar Kent Konseyi ve Adalar Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Adalar’daki ulaşım sorununa yönelik bir kampanya başlattı. Kampanya başlatıcıları, Adalar hattında Şehir Hatları vapur sefer sayısının arttırılmasını ve 24 saat sefer imkânı tanınmasını istiyor.

Adalar Kent Konseyi ve Gençlik Meclisi kampanya metninde, “neden bunu istiyoruz” sorusuna şu şekilde açıklama getirdiler:

“Dünya’nın en kalabalık şehirlerinden biri olan İstanbul’da, Adalar’a ulaşım sadece vapurlar ve özel motorlar ile sağlanabilmektedir. Kış aylarında ise, vapur seferleri azaltılmakta ve Adalar’da yaşayanlar, özel motorlara mahkûm edilmektedir. Kışın meydana gelen olumsuz hava şartları ve lodoslar nedeniyle motorlar çalışmadığından ulaşım mümkün olmamakta ya da bu şartlarda motorlar risk alınıp çalıştırılarak insanların hayatları tehlikeye atılmaktadır. Ancak özel motorların olmadığı yıllarda kullanılan Şehir Hatları vapurları, bu olumsuz hava koşullarında bile Adalar hattında seferlerini gerçekleştirebilmekte ve insanların ulaşımında herhangi bir problem yaşanmamaktaydı. Dolayısıyla, bu problemlerin giderilmesi için Adalar’da, Şehir Hatları vapurlarının sefer sayılarının arttırılmasını istiyoruz.

Adalar’ın ulaşımdaki bir diğer sorunu ise gece saatlerindeki ulaşım problemidir. Adalar’a gece ulaşımın belirli bir saatten sonra hiç yapılmaması kabul edilebilir değildir. Şehirde yaşayan tüm kesimler için eşit hizmet anlayışı olmalıdır. Farklı iş kollarında farklı saatlerde çalışan ve sosyal yaşamlarında yine farklı saatlerde dışarıda olan insanların gece Adalar’a dönebilmeleri ya da Adalar’dan şehre ulaşabilmeleri için 24 saat boyunca ulaşımın sağlanması gerekmektedir. Dolayısıyla bu ihtiyaç ve talep doğrultusunda Adalar’da gece saatlerinde de Şehir Hatları vapur seferlerinin yapılmasını talep etmekteyiz.”

Adalılara duyurulur…

“Bu kampanya hepimizi ilgilendiren bir sorunun girişimidir. Ete kemiğe bürünmesi Adalıların bu sürece, talebe dahil olmasıyla mümkündür.”

İmzaya açılan kampanya metni Kent Konseyi başta olmak üzere dört adadaki dernek ve girişimlerin mekânlarında ve Burgazada Gönüllü Evi’nde mevcuttur. 9 Aralık 2016 tarihine kadar sürecek olan kampanyada toplanan imzalar İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’ne sunulacaktır. 

Son değişiklik Perşembe, 01 Aralık 2016 15:38
Yorum yapmak için oturum açın