Perşembe, 01 Aralık 2016 09:26

Adalılardan mesajlar ve yeni yıl dilekleri

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

H. Can Yücel

Ne çok şey yaşandı bir yıl içinde; düğünler, doğum ve ölümler…

Başa gelen çekilir misali, kanıksadık artık her gün gelen ecelsiz ölüm haberlerini. Yurdun dört bir yanında patlayan bombalar korku dehlizlerine kapatılmış insanlığı sınadı birçok kez.

Öyle anlar oldu ki tek satır yazı yazmak gelmedi içimden. Kalp kırıklıklarıyla yalnızlar rıhtımında boynu bükük izledim kaçan gemiyi çaresizlik içinde…

Belki de bir yanı hep yalnızdı adanın kim bilir? Her şeye rağmen ‘En güzel gün, henüz yaşanmamış olandır’ demek geliyor içimden.

Geçmiş güzel günlerden ve yaşanmış hikâyelerden bahsettik Adalı Dergisi’nde bu yıl. Her yeni makale için günlerce çalıştım bir şeyler üretmenin hazzıyla. Amatörce yazıya dökülen duygulara tercüman oldu elle tutulur birkaç sayfa.

Dilerim yeni yıl huzur, sağlık ve mutluluk getirir tüm insanlığa. Kadınlar ve emekçiler üzerindeki baskılara son verilir! Çocuklara göz dikmiş sapık ruhlar yarattıkları karanlıklarda kaybolup giderler.

Adalar kültürü ise sanal dünyanın soyutluğuna yenilmeden yüksek sesle dile gelir ve Adalı Dergisi somut hali ile alır raflardaki yerini temennim.

Sevgi ve emekle aydınlık yeni yıllara!


Banu Kanun

Adalardaki ulaşım zorluğu insanların buradan ayrılmalarına neden olacak kadar önemli bir sorun olmaya devam ediyor. Yaz ve kış aylarında motor ve vapur tarifelerinin yetersiz kalmasının yanı sıra, yaz aylarında kapasitenin çok üzerinde yolcu taşımak zorunda olan vapurlar, kalabalık bir görüntü oluşturuyor. Kışın da Şehir Hatları vapurlarının sefer sayılarının özellikle gece belirli bir saatten sonra olmaması sorunu daha da vahim kılıyor.

İstanbullulara tanınan taşımadaki ücret tarifeleri, maalesef adalarda uygulanmıyor. Bir adadan diğerine geçerken bile İstanbul’da kullanılan tarifenin iki katı ücret ödeniyor. Vapur ve motor tarifeleri hazırlanırken ada sakinlerinden fikir alınmıyor. Bu tarifelerin daha sık olması ve İstanbullulara uygulanan ücret tarifesinin adalara da uygulanması, biz ada sakinlerinin beklentileri arasında yer almaktadır. Çünkü bu ücret tarifeleri ve ulaşım saatleri gerek biz ada halkına, gerekse günübirlik gelen turistlere sıkıntılı zamanlar yaşatıyor.

Yeni yıl için temennim, adalara ulaşımın sağlanmasıyla ilgili tüm bu soru işaretlerinin ortadan kaldırılarak bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiği yönündedir.

Yeni yılda tüm uzakların yakın olması dileğiyle…


Meryem Kaya

Sevgi, barış, dostluk dolu bir yıla girmek dileğiyle, 2017 yılında kadınların şiddete maruz kalmadığı, çocuklarımızın tacize uğramadığı, demokratik hak ve özgürlüklerimizin engellenmediği, işçi, köylü, emeğiyle çalışan insanlarımızın haklarının verildiği bir yıl olmasını diliyorum ve bütün adalı komşularımızın yeni yılını kutluyorum sevgi, dostluk ve barışla kalın… 


Elvan Ayaz

Neden Adalar’da yaşamayı tercih ediyorum? Ada benim için sahilde can dostlarla içilen bir bardak şaraptır. Martı sesleriyle deniz kenarında yürümektir. Dalga sesleriyle hayal kurmaktır. Akşam oldu mu güneşi batırıp sevdiklerinle kuzinede pişen balığa rakıyla eşlik etmektir. Adanın mis kokusunu içine çekmektir. 
Adadaki tek şikâyetim, ada boşalınca biçare atların sokaklarda yaşam mücadelesi vermeleri, sahipsiz canlar olarak ölüme terkedilmeleri; faytonlara koşulan atların dışkılarının ise sokaklarda kalması. Bu kokunun adanın havasını bozmasıdır. Buna bir çözüm bulunursa iyi olacak. 
Bunun dışında, yeni yılda herkese adaletli, sevgi, barış ve huzur dolu bir yıl dilerim.


Nur Hüyas

Her türlü insani, sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerimizi yitirdiğimiz bu yıllarda adalardaki yaşanmışlıklar canlanıyor zihnimde. Yıllar yılları kovaladıkça geçmişe duyulan özlem, mutsuzluklarımızın giderek arttığının habercisi... Kaygı duymadan, güven içinde birbirimizi ötekileştirmeden ne varsa yaşama dair, hepsinin yeniden hayatımıza gireceği günlerin gelmesi dileği ve umuduyla yeni yıla girmek istiyorum. Yeni yılın tüm Türkiyelilere, Adalılara ve dünya insanlığına savaşsız geleceklerin temellerinin atıldığı bir yıl olarak geçmesini diliyorum. Umut bizim ekmeğimiz... 

Son değişiklik Perşembe, 01 Aralık 2016 15:52
Yorum yapmak için oturum açın