Çarşamba, 01 Haziran 2016 09:42

5. Adalar Hıdrellez Şenliği yine coşku ve umudun adresi oldu

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)
5. Adalar Hıdrellez Şenliği yine coşku ve umudun adresi oldu Fotoğraflar: Tolga Bektaş

 

Bolluk, bereket, mucize, şans, kısmet, keramet ve daha birçok güzelliğin sembolü Hıdrellez 6-7-8 Mayıs 2016 tarihlerinde Heybeliada’da 3 gün süren şenlikle kutlandı!

Şenlikler, festivaller Heybeliada’ya gerçekten çok yakışıyor.

Heybeliada’nın havasından, Heybeliadalıların umut, coşku dolu olmaları, emekçi ve dayanışmacı ruhunun tüm adada hakim bir özellik olmasından mıdır nedir farklı bir atmosfer yaşatıyor orada yapılan etkinlikler!

İnsanların ortak bir üretimde bulunması gerçekten zor. Devreye giren egolar, en iyi “ben bilirim” halleri, bir işe hiç emek ve alınteri katmadan yapılan acımasız eleştiriler… düşünün işte karşılaşılan zorlukları ve engelleri…

Heybeliada’da beş yıldır kararlılıkla gerçekleştirilen şenliğin belki de en umut verici yanı organizasyon emekçilerinin-sahiplerinin ayrı yanları değil, ortak yanları sahiplenerek hareket etmeleri. Azları çoğaltmaları… Zaten üretim temelli bir birliktelik olunca zorluklar kolaylaşmaya başlıyor. Bolluk, bereket, mucize, şans, kısmet, keramet ve daha birçok güzelliğin sembolü Hıdırellez kutlamaları belki de bu yüzden en çok Heybeli’ye yakışıyor.

02 hidrellez 280x
03 hidrellez 280x
04 hidrellez 280x
 

6 Mayıs Cuma akşamı Heybeliada Ruhban Okulu’nda Sumru Ağıryürüyen-Orçun Baştürk’ten oluşan SO Duo projesiyle başladı şenlik.

7-8 Mayıs’ta Heybeli’nin rıhtım yolunda gün boyu devam etti. İki gün süren etkinliklerde birçok sanatçı ve grubun konserleri, adaların Halk Eğitim-Belediye korolarının halk ve sanat müziği dinletileri, atölyeler ve sergiler oldu.

Organizasyon komitesinin “Hiçbir şirket sponsorluğu olmadan sadece adalıların imecesiyle 5 yıldır yapılmakta olan bu şenlik aynı zamanda adamızın üretim dinamiğinin ve dayanışmacı ruhunun da önemli bir ifadesi olması yanıyla bizim yaşadığımız adaları daha da sevmemize vesile oluyor...” ifadeleri bizce de haklı bir gurur kaynağı.

05 hidrellez 280x
06 hidrellez 280x
07 hidrellez 280x
 

Şenlikte yer alan etkinliklerden bazıları şöyleydi:

Kız Basketbol Turnuvası, Gül Bolulu Barışa Düğüm Enstalasyon Çalışması

Yaşayarak Öğrenme Merkezi - Çocuk Atölyesi

SEKA-Kocaeli SEKA’lılar Derneği, SEKA Çocuk Dostları Derneği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Müzesi atölyeleri

Depo Dans Evi - Çocuk Dans Atölyesi

Depo Dans Evi-Yetişkin Dans Atölyesi

Öykü atölyesi;

 

08 hidrellez 280x
09 hidrellez 280x
10 hidrellez 280x
 

Müzik ve dans gruplarından sahne alanlar:

Kara Kamu Rock Grubu; Adalar Halk Eğitim THM Korosu; Kadir Peltek-Tulum/Erbanı; Briken Aliu; Koceeliler Karadeniz Horon Ekibi; Martı Çetesi-Taner Öngür Rock Grubu; Heybeliada İlkokulu Folklor Ekibi; Rembetiko-Yunan Şehir Müziği; Mısırlı Ahmet Ritimhanesi; Durduk Yerde Rock Grubu; Adalar Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Sebastian Çocuk Korosu

 

Şenlik Bileşenleri: Adalar Belediyesi, Adalar Kent Konseyi, Adalar Halk Eğitim Merkezi, Arka Güverte, Heybeliada Gönüllüler Derneği, Adalar Denizle Yaşam ve Spor Kulübü, Heybeliada Kütüphane Derneği, Heybeliada Muhtarlığı, Cesaret Derneği, Heybeliada Su Sporları Kulübü, Heybeliada Spor Kulübü, Heybeliada Ruhban Okulu

Destekçiler: Leyla Aktaş Rosenberger, Faruk Berksan, Atilla Aytaç, Baha Tanman, İlhami Alkan, Hüseyin Sarısayın, Müfit-Tülay Özdeş ve birçok adalı esnaf ve yurttaş.

Ayrıca, Adalar Kaymakamı Hikmek Dengeşik ve Adalar Belediyesi’nden Mahmut Yerlikaya, Mürüvet Çıdam’a ve Adalar Kent Konseyi’nden Nesrin Dayı’ya özel desteklerinden, tüm Heybeli Zabıta-Emniyet görevlilerine de gayretlerinden ötürü teşekkürler...

Heybeliada Hıdır-Ellez Şenlik Komitesi

heybelisenlik.com

facebook.com/KirpiMesut

twitter.com/KirpiMesut

11 hidrellez 840x

Son değişiklik Perşembe, 02 Haziran 2016 09:51
Yorum yapmak için oturum açın