Çarşamba, 01 Haziran 2016 09:27

Adalı'dan

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Haziran ayından merhabalar,

Bu ay Adalar’ın yaza merhaba dediği ay.

Okullar kapanıyor, karneler alınıyor ve adaların bu gelişmelerle birlikte nüfusu artıyor.

Yazlıkçılar gelmeden hareketlilik başladı. Kış boyunca kapalı kapılar açılmaya, boya, temizlik, bahçe bakımları yapılmaya başlandı.

Etkinlikler peş peşe ay boyunca yapılmak üzere takvimlendirildi.

Hemen her adada bir etkinlik yapılacak ay boyunca.

Haziran’ın ilk günleri Sait Faik Müzesi ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi ortaklığıyla Burgaz’ın kuşlarını tanıyıp gözlem yapılacak bir etkinlik gerçekleştirilecek.

16 Haziran’da Büyükada’da Adalar’da bulunan ulaşım sorunlarını tespit edip çözüm önerilerini tartışmak amacıyla Adalar Kent Konseyi Ulaşım Çalışma grubu ve WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler ortaklığında “Sürdürülebilir Ulaşım Çalıştay”ı düzenlenecek.

18 Haziran’da Adalar Müzesi yeni bir sergi açacak. Yeni sergi ile yeniden yinelenen “Kaybedilen Geleceğimiz!” çağrısı ile Marmara’nın su hayatında neler oluyor konusu işlenecek.

İstanbul’un ilk ve halen tek kent müzesi Adalar Müzesi, Adalar’ın ve İstanbul’un bu çok önemli konusunu, 2016’da, son dört yılın görüntülerini de ekleyerek, yeniden gündeme taşıyacak. Sergi Büyükada Çelik Gülersoy Kültür Merkezi’nde açılacak.

Adalar’ın derneklerinden Heybeliada Gönüllüler Derneği genel kurul ile yoluna devam edecek.

Ve yaz tarifesi bu yıl okullar kapanmadan başladı.

Yine önemli bir gelişme, bir avuç adalının ısrarı ve haklılığıyla yürüttüğü “aylık abonman Adalar’da da geçerli olsun” kampanyasının başarıya ulaşması oldu. Şehir Hatları’nda aylık mavi kart artık geçerli! Gerçi Adalar’a ulaşım çift kontör çekecek ama…

Mavi Marmara’nın motorlarında da bu uygulama ilk başta geçerli dendi, sonrasında Mavi Marmara aylık abonmanın seferlerinde geçmeyeceğini bildirdi… 

Bu yaz sıcak geçecek, hem Adalar’daki gündemle, hem de mevsim olarak.

Herkese bir sonraki sayıda görüşmek üzere iyi yazlar diliyoruz...

 

Son değişiklik Perşembe, 02 Haziran 2016 01:35
Yorum yapmak için oturum açın