Çarşamba, 01 Haziran 2016 09:44

62. Sait Faik Hikâye Armağanı Muzaffer Kale’nin

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

 

Sait Faik Abasıyanık anısına düzenlenen hikâye ödülünün bu yılki sahibi Muzaffer Kale oldu. 1954 yılından beri her yıl ölüm yıldönümü olan 11 Mayıs’ta yapılan törenle ödül sahibi armağanını aldı.

03 odul toreni 280xBu yıl 62. düzenlenen Sait Faik Hikâye Armağanı’nı Muzaffer Kale “Güneş Sepeti” adlı ilk öykü kitabı ile kazandı. Kale, 11 Mayıs’ta Milli Reasürans Konferans Salonu Fuayesinde gerçekleştiren törenle ödülünü Jüri Başkanı Doğan Hızlan’ın elinden aldı.

Darüşşafaka Cemiyeti ve İş Bankası Kültür Yayınları işbirliğiyle düzenlenen ödül törenine, Jüri Başkanı Doğan Hızlan, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı M. Talha Çamaş, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Genel Müdürü Ahmet Salcan ile çok sayıda konuk katıldı.

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş,  Darüşşafaka’nın vasiyet bağışçısı Sait Faik’in vefatının 62. yılında adını yaşatan bu öykü yarışması ödülünü, bir yazarla daha buluşturmanın gurunu yaşadıklarını belirterek, “Sait Faik, tam 62 yıldır vefat yıldönümünde bir yazara çıktığı edebiyat yolculuğunda yoldaşlık ediyor, onlara yepyeni kapılar açıyor. Tam 62 yıldır edebiyatımıza birbirinden değerli yazarlar kazandırıyor, onları sesi, soluğu oluyor. Ne mutlu ki bizler de buna vesile oluyoruz” dedi.

Çamaş, törendeki konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “Sait Faik, bir yandan yazarlara yeni kapılar açarken diğer yandan da babası ya da annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz, yetenekli çocuklarımızın yaşamlarının eğitimle değişmesine de katkı sunuyor. 1964’ten bu yana Darüşşafaka’da yetişen her çocuğun eğitiminde Sait Faik’in katkısı var. Bunun için kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Büyük yazarımızı, sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.” 

Sait Faik Hikaye Armağanı’na bu yıl  72 kitap başvurdu. Yarışma jürisi şu isimlerden oluştu: Doğan Hızlan, Jale Parla, Metin Celâl, Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Beşir Özmen ve Murat Gülsoy.

Sait Faik Hikâye Armağanı Jürisi’ne Başkanlık eden Doğan Hızlan, ödül süreci ile ilgili şu bilgileri paylaştı:  “62.  Sait Faik Hikâye Armağanı’nın, kısa öykünün olanaklarını başarıyla kullanan ve varoluşun yoğunluğunu yaşamın ayrıntılarında yakalayan Muzaffer Kale’nin “Güneş Sepeti” adlı kitabına verilmesi oy birliğiyle uygun görülmüştür.” 

 

 

Muzaffer Kale kimdir?

02 muzaffer kale 280xYazar Muzaffer Kale,1957’de doğdu. Çocukluğu Bodrum Bahçeyakası Köyü’nde geçen Kale, ortaokul ve liseyi Milas’ta okudu. Uzun yıllar yaşadığı Diyarbakır’da, Dicle Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı’ndan mezun oldu. Başta şiir olmak üzere çalışmalarını 1981’den beri edebiyat dergilerinde yayınladı. Öğretmenlik de yapan Muzaffer Kale, halen İzmir’de yaşıyor.

Kale’nin, “Bir Günlük Güneş”, “Gözlerim Akşama Ölür”, “Acıtmıyor Boynumu Dünya”, “Işıktan Kalan Kırılma”, “Hiçbir Şeyi Unutmadım”, “Sakın Zar Atma”, “Lirik Aksan”, “Menekşenin Sayılı Günleri”, “Kayıp Saklambaç” isimli kitapları bulunuyor.

Kale’nin kısa öykülerden oluşan “Güneş Sepeti” adlı öykü kitabı ise geçtiğimiz yıl Can Yayınları’ndan okura sunuldu.

 

 

Son değişiklik Perşembe, 02 Haziran 2016 10:28
Yorum yapmak için oturum açın