Çarşamba, 01 Haziran 2016 09:41

Büyükadalı öğrenciler TEGV Bakırköy Eğitim Parkı’nda

Çiğdem Kayaoğlu
Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

13 Mayıs 2016 tarihinde, Büyükada Şehit Murat Yüksel İlk Öğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Bakırköy Ferit Aysan Eğitim Parkı’na bir ziyarette bulundu. Okul öğretmenlerinden Ayşegül Uçar Görgün, Buket Tayiz ve birkaç yardımcı velinin katılımlarıyla gerçekleştirilen ziyarette Büyük Şehir Belediyesi, öğrencilerin gidiş gelişini ücretsiz olarak üstlendi. Bakırköy Belediyesi ve TEGV Ferit Aysan Eğitim Parkı’nın servisleri de katkılarını sununca, Adalı öğrencilerin gezi yolu güven içinde gidilip gelinen çok yakın bir mesafeye dönüştü.

Büyükada’daki Ateş Böceği Projesi’nin devamı olan bu gezinin amacı, çocuklarımıza bilimin aslında ne denli eğlenceli ve merak uyandıracak eylemlerle dolu olduğunu, bilimsel bakış açısının yaşamı kolaylaştırdığını hissettirmek ve gönüllülük esaslarının temellerini göstermekti.

Matematik ve fen bilimlerinde yıl içinde işledikleri konuların görsellerini içeren bu eğitim programında gönüllü Gizem Çimen, Kaan Kahya, Sevinç Dağlar Karatepe, İlke Ceren Altun kendi eğitim programlarının olduğu odalarda çocuklarla etkinlikler yaptılar. Etkinlik odalarının devamlı olarak şehirdeki diğer okullardan gelen öğrenciler tarafından sırasıyla kullanıldığını gördük.

Ferit Aysan Eğitim Parkı’nda yönetimden idari işlere, gönüllü vatandaşlardan, hizmet elemanlarına kadar, özellikle servis şoförü Fethi Paşaoğlu’nu anmadan geçemeyeceğim, tüm çalışanların sergiledikleri bu şefkati, ilgiyi, dikkati ve enerjiyi nereden bulduklarını sorduk. ‘Sizlerden’ cevabı bizi gerçekten değerli kıldı. 

Bilim ve sanatın toplum için değerini kavramış ve her fırsatta çocukların gelişimine katkı sunan TEGV aynı zamanda ülkesi için bir şeyler yapmak ya da paylaşmak isteyen insanlar için de güzel, yapıcı ve kolay bir zemin sunuyor aslında. Randevu almak için gittiğim gün, saygı ve hayranlık duyduğum iki genç ülke sevdalısı girişimcinin, yeni kurdukları şirketlerinin bir katkısı olsun diye çocuklar için tasarladıkları etkinlikleri programlamalarına şahit olduğumda, aslında ülkemizde eskiden daha çok rastladığımız paylaşma ruhunu görmek beni derinden etkiledi.

Eğitim Parkı Müdürü Sevgili Gönül Orhan ve eğitim programcımız Sevgili Zeynep Korkmaz, Gülay Sümer, Selim Yertek’le yaptığımız görüşmeler sonucunda her fırsatta birlikte yapılabilecek etkinlikler konuşulup okul müdürlerimizin de onayları ile kardeş projeler geliştirilmesine karar verildi.

Bu ziyaret ve gezinin, Adalı öğrencileri ve velileri mutlu edecek şekilde sonlanması elbette ki günün en anlamlı kazanımıydı. Bakırköy TEGV-Adalar ayağının daha da sağlam temellere oturması talebiyle, diğer Adalardan okulların da bu gezilere, pratik eğitimlere katılması en büyük temennimiz… 

 

Büyükada Şehit Murat Yüksel İlköğretim Okulu Kızılay’ı fethetti.

Ülkemizin Kızılay Marmara Bölgesi Afet Yönetim Müdürlüğü Program Yönetim Şefi Necati Aksoy AFAD gezimizin sürpriz kahramanı oldu. Depremi Tanıma ve Depremle Mücadele için gerçekleştirilen gezide artan zamanı değerlendirmek adına başvurduğumuz Türk Kızılayı’nın Marmara Bölgesi Afet Yönetim Müdürlüğü’nde bizleri samimiyetle karşıladı. Ülkemizin genç kuşağına Kızılay’ımız hakkında son derece değerli bilgiler vermekle kalmayıp acil müdahalelerin programlandığı ve paylaşımların yapıldığı bütün alanları tek tek çocuklarımıza gösterirken büyük bir sabır ve içtenlikle de açıklamalarını yaptı. Kendisi ile geçirdiğimiz zamanı çok değerli bulduk.

02 kizilay gezisi 840x

Son değişiklik Perşembe, 02 Haziran 2016 09:30
Yorum yapmak için oturum açın