Çarşamba, 01 Haziran 2016 09:43

Kadir Can’dan yeni kitap: “Çarşı-Pazar İstanbul”

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

02 kadir can 280xİstanbul Ticaret Odası, İstanbul’un 40 yıllık alışveriş serüvenini daha çok işportacılar üzerinden gözler önüne seren “Çarşı-Pazar İstanbul” isimli bir kitap yayımladı. Gazeteci Kadir Can’ın objektifinden yansıyarak albüm haline getirilen kitapta, son 40 yılda İstanbul’un merkezi yerleri ve sokak aralarındaki çarşı ve pazarlarda çekilen siyah-beyaz ve renkli fotoğraflar bulunuyor. 1970-2010 yılları arasındaki döneme ait fotoğraflar, İstanbul’un çarşılarından pazarlarına, ticaret hayatından esnaf kültürüne kadar pek çok konuda bilgi vermesinin yanı sıra alışveriş denilince akla ilk gelen İstanbul semtlerinden sahneler de sunuyor.

Toptan satışların yapıldığı Haliç kıyısındaki sebze-meyve hali, Topkapı’daki kavun-karpuz hali, işportadan kıyafetleri cami avlusu ya da dolap içinde deneyenler, Eminönü’nde gazete kâğıdına sarılarak satılan sakatatlar, her bayram öncesi meydanları dolduran fakat sonradan teknolojiye yenilen kartpostallar ve çok daha fazlası bu kitapta yer alıyor.

Kadir Can Kimdir?

“Çarşı-Pazar İstanbul” kitabının yazan Kadir Can, 1951’de Büyükada’da doğdu. Gazeteciliğe foto muhabiri olarak 1971’de Günaydın Gazetesi’nde başladı. Daha sonra Hürriyet, Cumhuriyet, Güneş ve Sabah Gazetesi ile Atlas ve Gezi dergilerinde görev yaptı.

1986’dan beri Fransız Sipa Press Ajansı’nın Türkiye muhabirlerinden biri olarak çalışıyor. Yurtiçi ve yurtdışında katıldığı yarışmalarda 22 ödül kazandı. (kitap tanıtımından)

Son değişiklik Perşembe, 02 Haziran 2016 11:24
Yorum yapmak için oturum açın