Çarşamba, 14 Nisan 2021 14:07

KORUNAda - Tünelin ucunda ışık görünmüyor !

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

İstanbul’da haftalık vaka sayısı 100 binde 801’e yükseldi. İngiltere, aldığı çok ciddi önlemler ve aşılamadaki başarısı ile vaka sayılarını çok azaltarak kontrollü açılmaya giderken biz arafta kalmaya devam ediyoruz. Ne yazık ki, “mış” gibi yaparak pandemi ile baş etmemizin mümkün olmadığını görmek için bir yıl yeterli gelmedi. Alınan önlemlerin yetersizliğinin yanında bu kısıtlı önlemlerin bile denetiminin yeterince yapılmadığı görülüyor.

Adalar’da da denetlenecek alanlar belirli ve kontrol edilebilir olmasına karşılık, bunun etkin şekilde yapılmadığı, iskele meydanlarında, alış veriş mekanlarında maskesiz insanların hiçbir uyarıyla karşılaşmadan günlük hayatına devam ettiği görülebiliyor. Turistlerin kafileler halinde, kurallara uymadan Adalar’a rahatça girip çıktıkları görülüyor.

Adalar Pandemi Danışma Kurulu olarak Adalar’da kapalı ve kalabalık mekanlarda denetimlerin sürekli yapılmasını, Adalar’a gelen herkesin pandemi ile ilgili kurallar konusunda Türkçe ve İngilizce olarak uyarılmasını, hafta sonları Adalar içindeki araç ulaşımı ile ilgili kısıtlamaların aynı şekilde devam etmesini, Adalar’da COVID testi yapılmasının sağlanmasını, aşılama çalışmalarının aksamadan devam etmesi için gerekli önlemlerin alınmasını öneriyoruz.

 


Adalar Pandemi Danışma Kurulu

Adalar’da koronavirüs pandemisiyle mücadele ve dayanıklılığın artırılması, etkin önlemleri alınması, halk sağlığının korunması ve toplumsal huzurun, uyumun devamlılığının sağlanması için çok disiplinli ve çok yönlü bilgi edinme ve paylaşım ortamını geliştirmeyi amaçlayan bir sivil girişim olarak 18 Nisan 2020 tarihinde çalışmalarına başlamıştır. Haftalık olarak toplanmakta ve durum değerlendirmesi yapıp tavsiyelerini ilgili kurumlara ve Adalılara iletmektedir. Grupta Adalar’da ikamet eden hekimler, uzmanlar ve sivil toplum gönüllüleri bulunmaktadır.

Son değişiklik Çarşamba, 14 Nisan 2021 14:29
Yorum yapmak için oturum açın