Cumartesi, 03 Şubat 2018 16:38

Adalar-Beşiktaş Vapur seferleri söz verilmesine rağmen çalışmıyor!

Ögeyi değerlendirin
(1 Oylayın)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları, Adalar – Beşiktaş Vapur seferlerini “kâr” yapmadığı gerekçesiyle 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle seferlerden kaldırmıştı.

Ulaşım hakkı engellenen Adalılar, bir dizi protesto eylemleriyle tepkilerini dile getirmiş, basın açıklamalarıyla basına ulaşmış, İBB’ye itiraz dilekçeleriyle başvurmuş ve haklı tepkileriyle vapurlarını geri istediklerini ilan etmişlerdi. Tepkilerin büyümesi üzerine, CHP’li İBB ve Adalar Belediye Meclis Üyesi Avedis Kevork Hilkat da konuyu İBB Meclisine taşımıştı.

CHP’li Avedis Hilkat’ın soru önergesi üzerine, İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili Yardımcısı Faruk Aydın, Beşiktaş-Adalar vapur seferlerinin yapılmasına en kısa süreden yeniden başlanacağını söylemişti.

Ancak bu söz henüz yerine getirilmedi! Adalar-Beşiktaş Vapuru 1 Ocak’tan beri sefer yapmıyor! Adalar-Eminönü hattına biri sabah, diğeri akşam olmak üzere iki sefer konularak konunun üzeri örtülmeye çalışıldı.

Adalılar tekrar soruyorlar ve haykırıyorlar: “Vapurumuz ne zaman gelecek? Ulaşım hakkımız engellenemez! Vapurumuzu geri istiyoruz!” diyerek, bu konunun üzerinin örtülmesine izin vermeyeceklerini bir kez daha ifade ediyorlar.

Son değişiklik Pazartesi, 05 Şubat 2018 01:17
Yorum yapmak için oturum açın