Pazartesi, 02 Ekim 2017 17:31

Adalarda Gezici Kütüphane

Ögeyi değerlendirin
(1 Oylayın)
Adalarda Gezici Kütüphane Fotoğraflar: Semra Askeri Uzuner


Adalar Kaymakamlığı ve Adalar Kütüphanesi’nin ortak projesi ile hayat bulan “Adalar’da Gezici Kütüphane” uygulaması başladı. Kitaplara Heybeliada’da Ada Turka’da, Burgazada’da Nadir Çay Evi’nde, Kınalıada’da Balıkçı Barınağı mekânlarında ulaşılabilecek.

Gezici Kütüphane’nin ilki Heybeliada’da Ada Turka Kafe-Restoran’da açıldı.

13 Eylül 2017 tarihinde ise Gezici Kütüphane Burgazada Nadir Çay Evi’ndeydi. Gezici Kütüphane’nin açılışında Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik, Adalar Kütüphanesi Gezici Kütüphane Sorumlusu Ali Çakır, Adalar Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Özgür Aktaş, Burgazada Muhtarı Mustafa Biçer, Burgaz Gönüllü Evi Başkanı Benefçe Biçer ve adalılar hazır bulundu.

Gezici Kütüphane projesini yapmalarının nedenini açıklayan Kaymakam Dengeşik şunları söyledi:

Ülkemizde tümünde olduğu gibi adalarda da okuma oranı maalesef ki çok düşük. Adalar özelinde her adada bir kütüphane bulunmaması ayrı bir dezavantaj oluşturuyor. İlçenin tek kütüphanesi Büyükada’da ve diğer adalardan ulaşım neredeyse bir kitap parasına denk düşüyor. Biz de Adalar Kütüphanesi ile kitapları olanaklarımız ölçüsünde diğer adalara ulaştırmak ve okuma alışkanlığına katkıda bulunabileceğimiz umudunu kuşanarak kolları sıvadık.

Kütüphanenin kitapları 15 güne bir her adada belirttiğimiz mekânlarda okuyuculara ulaştırılacak. Talep olursa 15 günde bir olan süre kısaltılabilir de... Umarız okunur, okumaya teşvik edici bir rol üstlenir bu proje...”

 
gezici kutuphane 2 280x
toplanti 2 280x
toplanti 3 280x
 

Gezici Kütüphane sorumlusu Ali Çakır, kütüphanenin teknik işleyişiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Her adaya 15 güne bir gelecek olan kitapları her adada belirttiğimiz mekânlarda sergileyeceğiz. Kitap almak isteyenler internet üzerinden Adalar Kütüphanesine e-üye yapılacak. Ve on beş günlük süre bittiğinde kitap iadesi gerçekleşecek. Birden fazla kitap alımı mümkün olacak. Hedef kitlemiz öncelikli çocuklar. Umudumuz okulların açılmasıyla birlikte ilçe milli eğitim ve öğretmenlerin, sivil toplum örgütlerinin bu projemize destek vermesi. Adalar’da okuma oranını yükseltmek ve okuyan çocuklar yetiştirebilmek için hepimize başarılar diliyorum.”

Okuyan Adalıların çoğalması umuduyla...

 

 

 

Son değişiklik Salı, 03 Ekim 2017 00:57
Yorum yapmak için oturum açın